Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby

jolkipalki - fotkajolkipalki, 12. októbra 2009

Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť ku mne na zimnú rybačku na rieke Ob.

30 minút
príprava

Suroviny

kto koľko zvládne  l, hl
koľko sa podarí chytiť kg
podľa chuti g
podľa chuti g
1  ks




Postup

  1. 1

    Takže. Ak máš svoj obľúbený nápoj a už ti lezie dole krkom to neustále prevracanie pohárikov tu je jeden recept.

  2. 2

    * Nalej svoj obľúbený nápoj do nádobky vo forme ktorú by si rád cmúľal, fantázii sa medze nekladú. Upozornenie. Svoj obľúbený nápoj odporúčam držať čo najbližšie k srdcu, v zmysle srdce je horúce. Inak sa tekutina z fľaše von nedostane po krátkej chvíli.

  3. 3

    * V strede nádobky podrž chvíľu nejaký predmet, za ktorý sa chceš držať, ak nemáš nič pri ruke, použi napríklad paličky do ucha (viď foto). V prípade, že by si chcel oblizovať pollitrák, držadlo by malo mať prepočítane parametre tak, aby súčasne udržalo lízatko a aj teba.

  4. 4

    * Neboj sa, držať nebudeš musieť veľmi dlho. Vyskúšať pripravenosť zmrzlinového lízatka môžeš na trénovaným rokmi pohybom. Nádobku obrátiš hore dnom. Ak ti nič nevypadne, môžeš pristúpiť ďalšiemu kroku.

  5. 5

    * Tebou vybranú formu oblej tekutinou. Ak ešte tečie,urob to rýchle aby ti pri vylievaní nezlomila nohu. Preto odporúčam radšej horúci čaj. Dopadnúť na zem by mal ešte v tekutej forme. * Máš hotové lízatko - zmrzlinu.

  6. 6

    K čomu podávať: Odporúčam : AK sedíš nad vyvŕtanou dierou v ľade nad riekou Ob, Jenisej, alebo hociktorou, kam si sa dostal a na háčiku máš sťerľeď (ryba ktorá sa v týchto miestach konzumuje surová), len ju vyhoď na ľad. Iste ak to robíš prvý krát, tak ju aj vypitvaj. Tiež sa nemusíš báť, že sa načakáš. Pripravenosť ryby zistíš, že keď ju chytíš za chvost a zopár krát tresneš o sneh, ani sa nepohne a zostane v polohe POZOR na chvoste. Neskúšaj si odrezať nejaký kúsok, rovno stružlikaj, koľko ti to dá. To isté odporúčam pri mäse zo soba, losa, urobiť si takú stroganinu, pretože aj tak sa nedá krájať, sekať... Keď sa ti už podarilo niečo nastrúhať, posyp soľou a nejakým pepridlom a zvrchu si to môžeš skrášliť cibuľkou. Tú tiež odporúčam narezať vopred a držať pri srdci. Ak je teplota pod 40 C, a vodku si si prelial pred časom do pohára - a máš ju v stave huspeniny - kľudne cibuľku môžeš okrášliť aj huspeninkou z takého Bacardy, Gruziňaku... Nad - 40 C, ak fľaša nebola v teple, je už z fľaše nemožné niečo vyškriabať. Zamrzne.

  7. 7

    * Jediný problém, tieto jedlá sa nedajú technicky pripraviť na území Slovenska, no netreba letieť až na Sibír, ak nechceš letieť ďaleko, stačí len tu hen pred Ural, tak odporúčam niekam k Novému Usťugu - je to ešte aká taká civilizácia, má tam centrálu Ded Maroz a je to už na tom kruhu polárnom), alebo do Komi ... Dobré rybačky sú taktiež v Karélii, čo je tu blízko, hneď vedľa Finska. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zemo
Už som všeličo čítal, ale takéto ešte nie. Bravó:)))
vaclaw
Koľko takýchto zmrzlín si skonzumoval pri tvorbe receptu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia