zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hrach
Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Autor receptu:
blissofplants
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava
Suroviny
1 PL podľa vlastného výberu
olej
1/2 ks
cibuľa červená
1 strúčik
cesnak
1/4 ks
paprika červená
150 g (namočený cez noc vo vode)
hrach žltý
50 g
krúpy jačmenné
600 ml
voda
2 PL (passata)
paradajky pasírované
za hrsť
špenát listový
100 g
huby shiitake
soľ
korenie čierne mleté
bylinky sušené
semienka feniklové
paprika červená údená mletá
korenie karí
Postup
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, feniklové semienka a sušené bylinky. Minútku restujeme.
Opláchneme si hrach s jačmennými krúpami a pridáme do hrnca.
Zalejeme vodou a varíme zhruba 20 minút.
Dobre ochutíme. Pridáme passatu a varíme kým je hrach a jačmeň uvarený.
Na záver pridáme špenátové listy.
Medzitým huby shiitake opražíme na panvici do zlatista, ochutíme a podávame s hrachom.