Žihľavový bulgur (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Práve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov,no najmä železa ;-) Dajú sa znej pripraviť naozaj skvelé hlavné jedlá či prílohy :-)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si vyjdeme na prechádzku do prírody,kde si nazbierame mladučkú čerstvú žihlavu ;-D ktorú trocha opláchneme a pokrájame.
  2. Na troche oleja popečieme nadrobno nakrájanú cibulu a papriku.Môžte dat hociakú papriku,nemusí byt červená.Kto má rád štiplavé,si môže pridat aj nakrájanú chili papriku.
  3. Pridáme bulgur 1 a 1/2 dcl. a spolu to ešte 5minut za občasného miešania popečieme.
  4. Potom k tomu pridáme už vopred nakrájanú žihlavu
  5. Dobre spolu premiešame,osolíme-dajte viac soli,lebo bulgur popije.Potom podlejeme 2 a 1/2 dcl vody,premiešame a zakryjeme pokrievkou.Varíme(sparujeme) na malom ohni 15minut,u mňa číslo 2 elektrický sporák.Medzitým (asi po 5tich minutach)"len raz" premiešame,viac sa už nemieša! Po 15tich minutách vypneme a necháme ešte 10-15minut zakryté,nech celkom spuchne.
  6. ...už hotový bulgur premiešame a môžme podávať ;-) je výborný aj s cesnakovým jogurtom. Dobrú chuť ;-)