Bulgur


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bulgur:

«1 2 »
Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) Patatesli Bulgur Pilav (fotorecept) Vaše

Zemiakovy Bulgur Pilav..Je to velmi jednoduche, vyborne a rychle jedlo ;-)

Yayla çorbası (fotorecept) Yayla çorbası (fotorecept) Vaše

Je to ta najjednoduchšia jogurtova polievka aku poznam ;-) Sice su tu už polievky s týmto názvom,ale táto moja je iná a preto ju sem pridavam ;-P

Bulgurlu sütlaç - Mliečna bulgurová kaša Bulgurlu sütlaç - Mliečna bulgurová kaša Vaše

Je to velmi podobné slovenskej mliečnej ryžovej kaši,len redšie a oveľa sladšie.Sütlaç sa varí väčšinou s ryžou,ale ja vám ponúkam "bulgurovú" verziu,ktorá je chuťovo tiež výborná ;-P

Ebemekmeği çorbası - polievka z pastierskej kapsičky (fotorecept) Ebemekmeği çorbası - polievka z pastierskej kapsičky (fotorecept) Vaše

Ked som pred rokmi prvýkrát ochutnala u svokry tuto polievku,mi velmi zachutila ;-) takže som si hned pýtala aj recept.Všetko mi bolo jasné,kedže mi manžel tak trocha tlmočil,no až nato zelené,čo v polievke pláva -vraj "ebemekmeği"...No kedže som nevedela ani KUK po turecky a oni mi to nevedeli vysvetlit,vyšli sme na dvor a ukázala mi tú rastlinku "ebemekmeği" čo bola na moje prekvapenie "kapsička pastierska" :-) z ktorej sa u nás robí čaj,tinktúra atd.No a odvtedy ju varím každý rok ;-)

Zemiakovo-žihľavový šalát (fotorecept) Zemiakovo-žihľavový šalát (fotorecept) Vaše

Ako príloha k mäsu,alebo len takto samotné ako ľahký obed či večera ;-) je to vynikajúce.Mäta v kombinácii s citronom,dodá šalátu skvelú osviežujúcu chuť :-)

Žihľavový bulgur (fotorecept) Žihľavový bulgur (fotorecept) Vaše

Práve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov,no najmä železa ;-) Dajú sa znej pripraviť naozaj skvelé hlavné jedlá či prílohy :-)

Šošovicová polievka s bulgurom Šošovicová polievka s bulgurom Vaše

Kto má rád turecké polievky,určite mu bude chutiť aj táto.Je z malej červenej šošovice,ale ako náhradu môžte kludne použiť aj suchý žltý hrach :-)

Plnené šampiňóny (fotopostup) Plnené šampiňóny (fotopostup) Vaše

Hríbom som prišla na chuť len pár rokov dozadu. Zatiaľ máme vzťah nesmelý, kuriatkovo-dubákovo-šampiňónový. Tak dnes šampiňóny. Hnedé.

Osviežujúci bulgurový šalát Osviežujúci bulgurový šalát Vaše

Keďže je zima zatiaľ dosť teplá, skúsim dnes niečo osviežujúce - variabilný bulgurový šalát s cesnakom, jarnými cibuľkami a cherry paradajkami, servírovaný s balkánskym syrom a dobrým olivovým olejom.

Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom Vaše

Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým mäsom skvele prevonia kuchyňu a najlepšie chutí posypaný mandľami a čerstvou bazalkou.

Vegetariánske čili s bulgurom Vegetariánske čili s bulgurom Vaše

Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník.

Plnené morčacie stehno Plnené morčacie stehno Vaše

V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov. Tentokrát som chcela skúsiť morčacie stehno. Pôvodne som ho chcela použiť na iný spôsob, no bol to taký pekný kus, že som musela skúsiť roládku. No a ako prílohu som pripravila bulgur - celozrnnú pšenicu, ktorú vo výrobe očistili, predvarili na pare, usušili a trochu podrvili. Bulgur sa varí ako ryža alebo cestoviny - buď vo veľkom množstve osolenej vody alebo na panvici.

Pečený patizón plnený bulgurom Pečený patizón plnený bulgurom Vaše

Je sezóna tekvíc, medzi ktoré spadajú aj cukety a patizóny. Práve patizón je z tejto trojice najmenej známy, preto som sa odhodlal ho vyskúšať a spojiť s ďalšou veľkou neznámou - bulgurom. Dnes v ľahko indickom, bádateľskom štýle :)

Kisir (bulgurový šalát) - Turecko Kisir (bulgurový šalát) - Turecko Vaše

Uvaríme zeleninový vývar, stíšime oheň a vsypeme doň Bulgur. Premiešame, prikryjeme a pri slabej teplote ho necháme boptnať asi 16-20 minút. Necháme vychladiť.

Kuřecí tajine s fenyklem (fotorecept) Kuřecí tajine s fenyklem (fotorecept) Vaše

Inspirovaná krásným receptem od @zirafninka jsem udelala tajine. Příprava a recept je kromě přípravy v tajinu a masa a drobných změn, totožný, viz odkaz . http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-fenikel-fotorecept/23722-recept.html

Bulgurito s cuketou a šampiňónmi Bulgurito s cuketou a šampiňónmi Vaše

Veľmi rýchla a jednoduchá variácia na rizoto

Zeleninový bulgur Zeleninový bulgur Vaše

Cibuľku spolu so šampiňónmi osmažíme na oleji. Dozlatista. Len čo budú mať šampiňóny nahnedlú farbu a pustia šťavu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu, hrášok a zelené fazuľky. Medzičasom si nakrájame najemno avokádo (asi 0,5cm pásiky), paradajky si nakrojíme a prelejeme horúcou vodou.

Bulgur s červenou šošovicou Bulgur s červenou šošovicou Vaše

Bulgur mi odporučila moja kolegyňa, a je to super vec:) Tento recept si môžete urobiť ako polievku alebo prílohu k inému jedlu.

Nohutlu Mercimek Çorbası Nohutlu Mercimek Çorbası Vaše

Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je ďalšia inšpirácia z tureckej kuchyne: polievka z červenej šošovice, bulguru a cíceru. Vďačná jesenná kombinácia.

«1 2 »


Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
15161718 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist