Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou

debnickovababicka - bez fotkydebnickovababicka, 19. mája 2015

Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a domácej zeleniny. Toto bol môj Zobraziť celý popisZapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a domácej zeleniny. Toto bol môj prvý slaný kiš a veľmi chutil. Odporúčame odvážlivcom, ktorý majú radi netradičné chute. Žihľava proste chutí. Recept Debnička od babičky.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 140 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
1 ks
 štipka
Plnka:
300 - 400 g
4 zväzky
250 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, zmäknuté maslo, štipku soli a vajíčko. Dáme na polhodinu do chladničky, zakryté v miske.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme zmes do plnky. Žihľavu sparíme horúcou vodou. Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu(tak aby bola mäkká). Pridáme listy špenátu a žihľavy. Chvíľočku podusíme a osolíme.

  3. 3

    Cesto si vyberieme z chladničky, dáme do formy, popicháme vidličkou a dáme tak na 10 minút piecť na 140 stupňov. Zatiaľ si zmiešame bryndzu spolu s bielym jogurtom.

  4. 4

    Po 10 minútach cesto vyberieme z rúry, dáme naň špenátovo žihľavovú zmes a zalejeme bryndzou. Následne dáme ešte zapiecť. Samozrejme množstvá do plnky sú len orientačné, každý si pomer môže zvoliť podľa toho čo najviac obľubuje.

Diskusia k receptu

janea
To je originalne, musi to byt dobre a hlavne zdrave! Vyskusam, ked budem mat bryndzu. Zatial mozem o nej len snivat.:( Ale pravdaze ukladam.:)
babav
Nepochybujem , ze tvoj slany kolac je chutny aj vyzivny , ale aby si ho mohla zaradit medzi "quiches", musel by obsahovat vajicka .Bez vajec to nie je kis.
spagetka153
mnam! receptik, vyskusam ho, len poprosim spresnit aku velku formu je potrebne pouzit ... dakujem
odile304
Vyzera to chutne, ale v ziadnom pripade to nie je kis (quiche)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia