Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Autor receptu: debnickovababicka
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a
domácej zeleniny. Toto bol môj prvý slaný kiš a veľmi chutil. Odporúčame odvážlivcom,
ktorý majú radi netradičné chute. Žihľava proste chutí.
Recept Debnička od babičky.
8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 140 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, zmäknuté maslo, štipku soli a vajíčko. Dáme na polhodinu do chladničky, zakryté v miske.
- Medzitým si pripravíme zmes do plnky. Žihľavu sparíme horúcou vodou. Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu(tak aby bola mäkká). Pridáme listy špenátu a žihľavy. Chvíľočku podusíme a osolíme.
- Cesto si vyberieme z chladničky, dáme do formy, popicháme vidličkou a dáme tak na 10 minút piecť na 140 stupňov.
Zatiaľ si zmiešame bryndzu spolu s bielym jogurtom.
- Po 10 minútach cesto vyberieme z rúry, dáme naň špenátovo žihľavovú zmes a zalejeme bryndzou. Následne dáme ešte zapiecť.
Samozrejme množstvá do plnky sú len orientačné, každý si pomer môže zvoliť podľa toho čo najviac obľubuje.