Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou

Autor receptu: debnickovababicka

Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho urobí zo sezónnej a domácej zeleniny. Toto bol môj prvý slaný kiš a veľmi chutil. Odporúčame odvážlivcom, ktorý majú radi netradičné chute. Žihľava proste chutí. Recept Debnička od babičky.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, zmäknuté maslo, štipku soli a vajíčko. Dáme na polhodinu do chladničky, zakryté v miske.
  2. Medzitým si pripravíme zmes do plnky. Žihľavu sparíme horúcou vodou. Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu(tak aby bola mäkká). Pridáme listy špenátu a žihľavy. Chvíľočku podusíme a osolíme.
  3. Cesto si vyberieme z chladničky, dáme do formy, popicháme vidličkou a dáme tak na 10 minút piecť na 140 stupňov. Zatiaľ si zmiešame bryndzu spolu s bielym jogurtom.
  4. Po 10 minútach cesto vyberieme z rúry, dáme naň špenátovo žihľavovú zmes a zalejeme bryndzou. Následne dáme ešte zapiecť. Samozrejme množstvá do plnky sú len orientačné, každý si pomer môže zvoliť podľa toho čo najviac obľubuje.