Ženský vrtoch
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 19. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 19. marca 2013

Foto: Ivan Majerský
25 ks
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| 1 bal. |
|
| Ostatné suroviny: | |
|
|
|
| Miešanina: | |
| 4 ks |
|
| 280 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| Biela poleva: | |
| 500 g |
|
| trocha |
|
| kvapka |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: z polohrubej múky, práškového cukru, masla, žĺtka, citrónovej kôry a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, natrieme džemom, na ktorý dáme miešaninu a pomaly pečieme v predhriatej rúre.
- 2
Miešanina: žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme mleté orechy a z piatich bielkov vyšľahaný sneh.
- 3
Poleva: všetky ingrediencie vymiešame a polejeme upečený a vychladnutý koláč.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu