Zemiaky so slaninovým šálom

58vlasta - bez fotky58vlasta, 9. januára 2010

Po vianočnom hodovaní je dobré aj jednoduchšie jedlo...

4
porcie
10 minút
príprava
20+10 minút
na 180 °C

Suroviny

8  ks
1 PL
30 g
8 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Neošúpané, umyté zemiaky dáme variť do vody, do ktorej sme pridali soľ a rascu. Varíme asi 15 - 20 minút. Uvarené zemiaky očistíme a po dĺžke rozpolíme. Maslo roztopíme na miernom ohni.

  2. 2

    Polovičky zemiakov potrieme roztopeným maslom a mierne osolíme. Na polovičku zemiaka položíme stočený plátok syra, do ktorého zabalíme petržlenovú vňať./Môžeme dať aj inú zelenú vňať - medovka, špenát, šalvia a pod./ Syr poskladáme tak, aby nám veľmi nevykúkal so zemiaka.Prikryjeme druhou polovičkou zemiaka a obalíme plátkom slaniny. Slaninku prichytíme špáradlom.

  3. 3

    Slaninou obalené zemiaky dáme do zapekacej nádoby alebo na plech a zapečieme v rúre pri 180°C asi 10 minút, kým slanina nezhnedne. Môžeme podávať s čerstvým zeleninovým šalátom. Zemiaky si môžeme uvariť aj deň vopred, na druhý deň potom rýchlejšie uvaríme obed alebo večeru.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia