Zemiaky s ĎPH fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. januára 2014

Sýte,pritom ľahké jedlo som pripravila spôsobom čo dom dal...

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5-6 ks na pečenie
1 ks väčšia
5 PL
2 PL
1 ks malá
2 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Rozmýšľala som,ako nazvať dnešné jedlo,nechcelo sa mi vypisovať všetkých 5 ingrediencií,a keďže som k zemiakom pridala viac nutrične hodnotných surovín,pomenovanie Zemiaky s ďalšou pridanou hodnotou bolo na svete.Onedlho bude aktuálne aj to DPH:-)

  2. 2

    Najprv si očistíme zemiaky,umyjeme ich a pokrájame na tenšie polokolieska.Takisto aj cibuľu.Pekáč s papierom na pečenie potrieme olejom a osolené zemiaky s cibuľou na ňom premiešané dáme piecť na 180°C asi na 30min.Čas je orientačný,závisí od kvality zemiakov,mala som už aj "zemiaky",ktoré nie a nie upiecť ani za 1,5 hodiny!

    Zemiaky s ĎPH (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šošovicu spolu s quinoou opláchneme a zalejeme asi 1,5 dcl vody,dáme variť.Vodu radšej počas varenia prilejeme podľa potreby,nie je žiadúce,aby jej bolo nazvyš,keď už bude šošovica s quinoou mäkká.Urobia sa za rovnaký čas(12-15 min)

    Zemiaky s ĎPH (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď nad ňu postavíme parák s umytou a na ružičky pokrájanou a osolenou brokolicou,ktorú paríme asi 10 minút,netreba,aby chytila moc "varenú" farbu.

    Zemiaky s ĎPH (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky po 20 minútach poobraciame,a dopečieme do mäkka.

    Zemiaky s ĎPH (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový pokrm podávame okamžite,ohrievaním stráca kvalitu.

    Zemiaky s ĎPH (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
pekny recept, zdravy,, len nejak to tam preskocilo, sa mi zda.. tu sosovicu, brokolicu len primiesat, ci zapiect? musim nabehnut aj ja na tieto "ocistne" pokrmy a dat telu dph :)
kukulienka71
@mariamka ,máš pravdu,vynechala som krok,ked upečené zemiaky zmiešame s parenou brokolicou a varenou šošovicou s quinoou.Zapekať už netreba,všetko sa pripraví skoro naraz a len sa to zmieša.Ďakujem ti.:-))
elixir
Parádne jedlo z výborných surovín, takéto kedykoľvek:)
radost
ked chcem telu Dobro Pridať Hned...musím zredukovať na tanieri jedlý svet..kukulienka si povedala..a jednoduché jedlo nám sem dala..
môj muž môže na raňajky zemiaky..na obed grule..na večeru bandurky..a medzitým niečo zemákové..
mám motiváciu..:-)
rela
@radost , keď sa chceš manželovi zavďačiť, tak mu uvar aj niečo krumplové :-)
luss44
parádne, zemiaky môžem kedykoľvek a akékoľvek, toto sú jedlá pre mňa :) dnes tiež máme šošovicu, ale na kyslo so smotan.osúchmi. Som už týždeň PN, obchod ďaleko, tak tiež varím čo dom dá :) máš 5*
eviana
@kukulienka71 , tak toto si vymyslela krásne, klobúk dolu, aj ten názov je super, aj keď v prvom kole mi po chrbte mráz prešiel... sa nám to blíži veru :)
sovka62
Osoba! Čo tu strašíš s DPH!? Sem len príjemné veci, horory nechajme na iné portály!
Samozrejme, žartujem, to len prvý moment bol mierne šokujúci. Vďaka tvojmu receptu som si konečne doplnila vedomosti. Vyskúšam tú quinou, vždy si lámem hlavu nad prílohou, tak skúsim rozšíriť repertoár. Ďakujem.
amelie
skvelé! idem skontrolovať špajzu, chlapi dnes budú mať dukátové buchtičky (...nejem...), takže nebudem hladovať:-) Výborná kombinácia, @kukulienka , ďakujem:-)
kukulienka71
@eviana ,ďakujem za pochvalu,dobre padne,@sovka ,som rada,že ti rozširujem obzor:-)dúfam,že si quinou obľúbiš rovnako ako ja.@amelie ,fakt sýte jedlo,neoľutuješ:-)Vďaka vám,milé varecháčky
jerica
@kukulienka71 , výbornéé, určite sa poobzerám za quinou, dobre, že sa pridal link. A ver s tým názvom ako píše sovka, strašiak aj na vareche, ešte, že si sa vynašla s Ď.
kukulienka71
Ja som rada,milá@jerica ,že vám, skúseným varecháčkam,viem ponúknuť niečo nepoznané,aj keď je to drobnosť...ďakujem ešte raz @varechaa-e za pridanie linku.Trošku adrenalínu kvôli DPH tiež nezaškodí,aj keď tu na Vareche je ho vždy neúrekom:-))
gabriele
niekto povedal, ze je uz je vsetko vo varechacskom svete vymyslene...nie je!...ked sa dobra kucharka poobhliadne po spajzi a chladnicke a prida k tomu spravnu davku kreativity, na svete je taketo jednoduche, hodnotne a chutne jedlo :)...quinoa sa da bezne kupit v DM drogerii
medovnicek
zasa som o niečo múdrejšia quinoa bola pre mňa jedna veľká neznáma, ja mám takéto jedlá rada
kukulienka71
@gabriele ,máš pravdu,tých kombinácií na nové a nové dobré jedlá je aj podľa mňa ešte dosť,ďakujem ti:-)pôjdem do DM doplniť zásoby.@medovn íček,quinou pridávam aj do rizota,drobných cestovín k polievke,k makovým rezancom,do plnky k závinu,ovsenej kaši...
amelie
vyskúšala som včera, namiesto brokolice som zužitkovala karfiol, všetko bolo doma, iba brokolica nie... ďakujem za skvelý recept, všetkým chutilo:-)))
amelie
a konečne som si recept uložila do kk, pred rokom som zabudla:-((
kukulienka71
@amelie , myslím, že s karfiolom to musí byť výborné. Bežne tiež nahrádzam jedno druhým:-) Ďakujem za odozvu, som rada, že vám chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia