Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Robila som ako prílohu k hovädziemu mäsku .

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme ich vo vode klasickým spôsobom.Dobré ked sú uvarené tak,že sa rozvárajú .Podusíme.Kým sa zemiaky varia,tak si uvaríme vajcia.Po uvarení ich omastíme spraženov slaninkou,ktorú nakrájame na na maličké kocočky a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.Cibuľu opražíme do ružova.
  2. Pridáme do zeniakou a poriadne premiešame a dochutíme podľa chutí soľou.
  3. Pridáme hrášok,ja som mala mrazený.
  4. pripravíme si srnčí chrbát,do ktorého dáme potravinársku foliu.Polovicu zemiakov dáme do formy a na to uvarené a olúpané vajcia.Na to zbytok zemiakov.
  5. Na vrch vylejeme rozšľaháne vajce a dáme do rúry zapiecť.pečieme asi 15-20 minút pri 200°C.
  6. Po upečení vyklopíme z formy a
  7. pokrájame a podávame ako prílohu.No mne to chutí aj bez mäsa.Dobrú chuť!