Zemiakový srnčí chrbát (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Robila som ako prílohu k hovädziemu mäsku .
30 minút príprava |
15-20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a uvaríme ich vo vode klasickým spôsobom.Dobré ked sú uvarené tak,že sa rozvárajú .Podusíme.Kým sa zemiaky varia,tak si uvaríme vajcia.Po uvarení ich omastíme spraženov slaninkou,ktorú nakrájame na na maličké kocočky a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.Cibuľu opražíme do ružova.
- Pridáme do zeniakou a poriadne premiešame a dochutíme podľa chutí soľou.
- Pridáme hrášok,ja som mala mrazený.
- pripravíme si srnčí chrbát,do ktorého dáme potravinársku foliu.Polovicu zemiakov dáme do formy a na to uvarené a olúpané vajcia.Na to zbytok zemiakov.
- Na vrch vylejeme rozšľaháne vajce a dáme do rúry zapiecť.pečieme asi 15-20 minút pri 200°C.
- Po upečení vyklopíme z formy a
- pokrájame a podávame ako prílohu.No mne to chutí aj bez mäsa.Dobrú chuť!