Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom fotorecept
Foto: evusik
Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, obielime a nakrájame na väčsie kúsky. Paradajku prekrojíme, stred vydlabeme a nakrájame len pevnú časť. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak nasekáme. Vajcia uvaríme na tvrdo. Klíčky musíme mať nachystané dopredu. Recept ako sa nakličujú mungo fazuľky je tu.
-
2
Dresing: lyžicu medu vymiešame s kremžskou horčicou, ale môže byť aj ostrá francúzska, pridáme žĺtko a vymiešame. Ak sa bojíte použiť surové žĺtko, dajte žĺtko z vajíčka uvareného na tvrdo. Dobre vymiešajte, ja som použila mixér a pridajte olej. Výsledná konzistencia má byť hustá, krémová a už v tejto chvíli je to také dobré, že ja keby som si nedala pozor tak to zožeriem hneď. V tejto chvíli máme dresing vhodný ku grilovanému mäsu, klobáse...
-
3
do pripraveného základu pridáme jogurt, zhruba jeden malý 125ml kelímok... ja som dala asi 5PL domáceho jogurtu
-
4
do misy dáme všetku zeleninu a jedno nasekané uvarené vajíčko, druhé si necháme na ozdobu
-
5
pridáme dresing
-
6
zamiešame, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a aj podľa toho akú horčicu sme použili
-
7
pridáme petrželku
-
8
na tanieri ešte ozdobíme štvrťami uvarených vajec a mungo klíčkami. Podávame samotné alebo ako prílohu k jednoduchému pečenému alebo grilovanému mäsu.
Diskusia k receptu