Zemiakový koláč

3sandra3 - fotka3sandra3, 30. októbra 2010

/ale chutí ako koláč s gaštanmi/

Suroviny

Cesto:
5 ks
150-170 g
1 ks
250 g, v šupke uvarené
70  g, mleté
1 PL
50 g
1 PL
Krém:
250 g, v šupke uvarené
100 g
2-3 PL
100 g
50-70 g, mleté
 strúhaná




Postup

  1. 1

    Cesto: štyri žltky , jedno celé vajce , kryšt. a vanilk.cukor vyšľaháme do peny. Pridáme uvarené a postrúhané zemiaky, orechy, kakao, strúhanku poliatu rumom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymast. a mukou vysypaný plech a upečieme. Po vychladnutí rozrežeme na tri diely.

  2. 2

    Krém: postrúhané zemiaky zmiešame s cukrom, rumom a orechami. Pridáme maslo a dobre vymiešame. Diely cesta potrieme krémom, spojíme /potrieme aj vrch a boky koláča/ a posypeme strúhanou čokoládou. Koláč dame stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

palokuchki
Velmi zaujimave, takyto recept som este nevidela. O to je to lakavejsie vyskusat. Ukladam si do KK a upeciem.
dajanca
Kedysi dávno som ho ochutnala, bol vynikajúci, ale nepodarilo sa mi získať recept, už ho mám uložený. Na vianoce pečiem. Vďaka
garanco
Ešte som o takom nepočula, páči sa mi, vyskúšam!
3sandra3
vyskúšaj , je skvelý...recept mám od mojej bývalej svokry...ona ho robievala často
manka1
Celkom sa mi to zložením páči. Ja pečiem bezlepkovo - a tu nie je múka, a strúhanka sa dá nahradiť kukuričnou strúhankou. Vyskúšam. Ďakujem.
lidia3
Dnes som upiekla tento kolač je velmi dobry.
remcula
Taky hodně zajímavý recept! Zajímavé jsou brambory v krému, ukládám si!!
jamalinka
recept mi preposlala jedna známa minulý piatok a v sobotu som ho robila. Je veľmi dobrý a ešte lepší je na druhý deň, chute sa prepoja a je naozaj akoby z gaštanov ak nepoviete z čoho je robený nikto neuhádne že sú v ceste aj v plnke zemiaky, mne ani neverili, že nie sú to gaštany. Ale skutočne až na druhý deň. Odporúčam, je aj dosť sýty. A pre bezlepkovú dietu je lepšie nahradiť strúhanku orechami, ja som tak urobila, vôbec to nie je na škodu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia