Zemiakový hrebienok

tinca - fotkatinca, 2. mája 2010
Zemiakový hrebienok
Foto: tinca

Tak toto sú zemiačiky trochu inak.Možno skladbou je to obdoba francúzskych zemiakov, len bez vajíčka,ktoré robíme v pekáči, ale ak je čas a chce Zobraziť celý popisTak toto sú zemiačiky trochu inak.Možno skladbou je to obdoba francúzskych zemiakov, len bez vajíčka,ktoré robíme v pekáči, ale ak je čas a chce sa nám trošku pohrať,tak tieto sú úžasné.

35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistíme si väčšie zemiaky,ktoré nakrojíme do 2/3 hlbky v tvare harmoniky vo vzdialenosti 0.5 cm,pozor nedorezať celkom. Očistíme cibuľu, nakrájame párok. Do zárezov potom vkladáme striedavo klobásku /párok/,cibuľu a slaninku. Ja slaninu nemôžem, tak som dala len hrubý teľací párok a cibuľu a tie som striedala. Je to trošku babračka ide to ťažšie, ale môže to až z polovice trčať, čo sa zapečie do chrumkava.

  2. 2

    Potom zemiaky osolíme, zaprášime čerstvo zomletým korením 4-farieb /môže byť aj grilovacie/, posypeme rascou. Potom poukladáme na vopred vymastený plech a na každý zemiak dáme štedrý kúsok masla. Ak zvýši cibuľa alebo párok aj ten môžeme pridať na plech, ale až po polhodine pečenia, aby nezhoreli. Keď sa šíri kuchyňou neuveriteľná vôňa skontrolujeme a ak sú zemiaky mäkké posypeme ich na hrubšie nakrájaným syrom a dáme ešte na 1-2 minúty zapiecť.

  3. 3

    Príloha: najviac mi chutí k tomu kyslá sudová kapusta, ale som nemala, tak som si dala uhorky. Na osobu sa počítajú tak 3-4 zemiaky. Rada NAVYŠE: Cibule použite radšej menšie, alebo potom dávať polmesiačiky. Množstvá surovín neuvádzam, je to podľa porcií. KORENIE 4-farieb-zmes bieleho,zeleného, červeného a čierneho korenia.

    Zemiakový hrebienok - obrázok 3

Diskusia k receptu

galka01
....poznám...je to super, robíme to veľmi často...
morava
VYSKúšALI SME TO PREDčASOM - ALE KAŽDú PORCIU SME ZABALILI DO aLOBALU...POCHúťKA AKO Má BYť...MY SME SI DALI AJ náPOJE - BEZ TOHO BY TO ASI NEBOLO ONO...
zdezda
:-) pekné & chutné & ľahké/na prípravu/ papanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia