Slané makové pečivo

Zemiakovo-makové drobné pečivo

Autor receptu: redakcia

50 ks
porcií
30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a prelisujeme. Vychladnuté ich spojíme s múkou, makom, vajcami a so škrobom. Ochutíme soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom.
  2. Všetko spolu premiesime na pracovnej doske. Podľa potreby pridáme ešte trochu múky, aby sa cesto nelepilo.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozdelíme na tri časti a každú potom rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 3 mm. Formičkou vykrajujeme rôzne tvary.
  4. Žĺtok rozmiešame s 2 PL vody, potrieme jednotlivé keksy, posypeme makom a môžeme aj hrubou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 – 15 minút.