Zemiakovo-cukinovo-lososový šalát
Autor receptu: 2010
Taky modernejsi salat - experiment
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Malé skoré zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a podľa veľkosti buď nakrájame na polky, alebo štvrťky.
- Malý mrazený, alebo čerstvý hrášok uvaríme rýchlo v osolenej vode, scedíme a odložíme na stranu.
- Červenú šalátovú cibuľu nakrájame na najtenšie ako vieme.
Mladú čerstvú cukinu nakrájame buť mandolínou, alebo zeleninovou škrabkou na tenučké plátky.
Na drobno nakrájame maličkú jarnú cibuľku, alebo pažítku a kôprovú vňať.
Z majonézy a kyslej smotany 50 na 50 (alebo jogurtu) plus soľ, korenie a citrónová šťava a nastrúhaná kôra z polky-vymiešame a spravíme dressing.
- Na plátky nakrájame údeného lososa, zmiešame so zeleninou a polejeme dressingom.
- PS: Ja som ešte experimentoval a pridal kapary a anglickú silnú horčicu-netreba.