Zemiakovo-cukinovo-lososový šalát

Autor receptu: 2010

Taky modernejsi salat - experiment

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Malé skoré zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a podľa veľkosti buď nakrájame na polky, alebo štvrťky.
  2. Malý mrazený, alebo čerstvý hrášok uvaríme rýchlo v osolenej vode, scedíme a odložíme na stranu.
  3. Červenú šalátovú cibuľu nakrájame na najtenšie ako vieme. Mladú čerstvú cukinu nakrájame buť mandolínou, alebo zeleninovou škrabkou na tenučké plátky. Na drobno nakrájame maličkú jarnú cibuľku, alebo pažítku a kôprovú vňať. Z majonézy a kyslej smotany 50 na 50 (alebo jogurtu) plus soľ, korenie a citrónová šťava a nastrúhaná kôra z polky-vymiešame a spravíme dressing.
  4. Na plátky nakrájame údeného lososa, zmiešame so zeleninou a polejeme dressingom.
  5. PS: Ja som ešte experimentoval a pridal kapary a anglickú silnú horčicu-netreba.