Zemiakovo-cibuľový šalát fotorecept

alexdidiAlexdidi, 67 ročná žena, Prešov, 24. augusta 2010 14:17
Ďalšie jej recepty »

Zemiakovo-cibuľový šalát (fotorecept)Foto: alexdidi

Ak veľmi neobľubujete majonézové šaláty (ako aj ja), alebo ste zástancom zdravej výživy, tak tento šalát si určite obľúbite. Je to ľahký chutný šalát, krorý sa veľmi hodí najmä k rybám vyprážaným, ale i grilovaným, tiež k fašírke, rezňom a pod. Odkiaľ pochádza, neviem presne, ale pripomína mi južné moria. Robila ho už moja mamka a ja som ho po nej zdedila. Veľmi sme si ho obľúbili a často ho pripravujem namiesto majonézového šalátu.

4
porcie
20 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke a necháme mierne vychladnúť.

    Zemiakovo-cibuľový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ešte teplé zemiaky ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska.

    Zemiakovo-cibuľový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šalotku alebo cibuľu rozrežeme na polovicu a potom na tenké mesiačiky. Pridáme k zemiakom.

    Zemiakovo-cibuľový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 15minút povaríme vodu so soľou, čiernym a novým korením, rascou, bobkovým listom a octom. Ak nechceme použiť ocot, nahradíme ho citrónovou šťavou, tú však nevaríme.Podľa mňa sa do tohto šalátu práve ocot hodí.

    Zemiakovo-cibuľový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Povarenú, ochutenú vodu(horúcu) precedíme na pripravené zemiaky so šalotkou. Dobre premiešame, prikryjeme a necháme vychladnúť. Potom znovu premiešame, voda nám vsiakne do zemiakov, pokvapkáme olejom, prípadne osolíme a pridáme aj čerstvo mleté čierne korenie. Uložíme do chladničky dobre vychladiť.

    Zemiakovo-cibuľový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som teraz podávala tento šalát k vyprážanej rybe - manželovi a grilovanej rybe - pre mňa. Pochutili sme si obaja...

ohodnoť recept:
Hlasovalo 15 ľudí (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist