Zemiakové pagáčiky so slaninkou

zlota1 - bez fotkyzlota1, 6. mája 2015
Zemiakové pagáčiky so slaninkou
Foto: zlota1
40-60
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 ml
1 ks
300 g
200 g
100 ml
1 čl
1 čl
2 ks
Plnka:
200 g
125 g
 na potretie
 (alebo rasca) na posypanie




Postup

  1. 1

    Múky zmiešame v miske,uroíme jamku do ktorej nasypeme cukor,nadrobíme kvasnice a zalejeme teplým mliekom.Počkáme na kvások.Po vykvasení pridáme ostatné suroviny,a zarobíme cesto,ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm,rovnomerne nastrúhame na cesto studené maslo a zemiaky,osolíme,posypeme slaninkou nakrájanou na malé kocky.Preložíme cesto napoly a necháme ešte 20 min kysnúť.Potom rozvaľkáme nanovo na 1 cm hrúbky a vykrajujeme pagáčiky.Poukladáme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme čiernym sezamom,sezamom,rascou,alebo makom a upečieme v rúre vyhriatej na 200 st dozlatova.Dobrú chuť.

    Zemiakové pagáčiky so slaninkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
S takouto plnkou by som aj ja rada ochutnala tie pagáčiky, iste sú chutné a aj dobre vyzerajú. Slaninku by som asi opražila dopredu a tak ju dala do plnky. Ale možno ani na ttom tak nezáleží. @zlota1 - *****
1x zlota1
zlota1
ja som davala surovu,neprazila som ju,ved sa aj tak upiekla,aby z toho neboli skvarky))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia