Zemiakové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Výborne :).......pagače su pagáče:-*
40-50 porcií |
15 minút na 200-220 °C |
Postup
- V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme,múku preosejeme a necháme ohriať,masť roztopíme.Na kvások rozmrvíme droždie do vlažnej vody pridáme trocha múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Do vychladnutých uvarených zemiačikov pridáme múku masť vykysnutý kvasok,soľ a premiešame:)--vypracujeme cesto:) ktoré necháme cez noc odležať.
- Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na prst hrubo a formičkou (alebo pohárom)povykrajujeme okrúhle pagáčiky
- Vrch pagáčikov narežeme pomocou nožíka na sposob mriežky alebo pomocou sita na zemiaky:)potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre:)