Zemiakové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Výborne :).......pagače su pagáče:-*

40-50
porcií
15 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme,múku preosejeme a necháme ohriať,masť roztopíme.Na kvások rozmrvíme droždie do vlažnej vody pridáme trocha múky a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Do vychladnutých uvarených zemiačikov pridáme múku masť vykysnutý kvasok,soľ a premiešame:)--vypracujeme cesto:) ktoré necháme cez noc odležať.
  3. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na prst hrubo a formičkou (alebo pohárom)povykrajujeme okrúhle pagáčiky
  4. Vrch pagáčikov narežeme pomocou nožíka na sposob mriežky alebo pomocou sita na zemiaky:)potrieme vyšľahaným vajíčkom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre:)