Foto: helca103
Ostala zemiaková kaša a tak som rozmýšľala čo s ňou, mäso sa zjedlo tak som sa rozhodla urobiť pagáče a kedže bola kapustovo šošovicová Zobraziť celý popisOstala zemiaková kaša a tak som rozmýšľala čo s ňou, mäso sa zjedlo tak som sa rozhodla urobiť pagáče a kedže bola kapustovo šošovicová polievka celkom sa to hodilo. Našla som v chladničke aj kúsok údeného syra tak som ho zúžitkovala tiež. Ak vám neostanú zemiaky tak ako mne - tak si jednoducho uvaríme v šupke pár zemiakov. Ja robím tieto pagáče doslova od oka a preto som napísala množstvo surovín hlavne kôli gazdinkám ktoré ešte nemajú dostatok skúseností s pečením.
Postup
-
1
Urobím si kvások pridám zemiaky /nastrúhané/ pridám ostatné suroviny a vypracujem cesto. Ja som dala polovicu celozrnnej múky.
-
2
Nechám vykysnúť
-
3
Potom na pomúčenej doske cesto vyvaľkám do tvaru obdĺžníka a natriem kačaciu masť.
-
4
Zložím na troje.
-
5
Znovu vyvaľkám na hrúbku 2 cm. Zložím na polovicu a nechám 10 minút odpočívať. Potom rozvaľkám a posypem struhaným syrom.
-
6
Znovu preložím, tentokrát na polovicu a nechám 10 minút odpočívať.
-
7
Vyvaľkám a vykrajujem pagáče ktoré dám na papierom vystlaný plech.Nechám ešte chvíľu podkysnúť.
-
8
Natrem vajcom
-
9
Posypem makom,sezamom, slnečnicovými jadierkami všetko podľa chuti.
-
10
Pečiem v rúre predhriatej na 180 stupňov 15-20 minút do ružova, každá si pozná svoju rúru a vie kedy sú upečené.
-
11
No a tu sú hotové a voňavé pagáčiky
Všetkým ďakujem za komentáre.....
veríš neveríš ,ja som to čítala mimochodom,vôbec mi to nedošlo, že je to momi.
Všetkým ďakujem za milé komentáre.