Zemiakové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Ostala zemiaková kaša a tak som rozmýšľala čo s ňou, mäso sa zjedlo tak som sa rozhodla urobiť pagáče a kedže bola kapustovo šošovicová polievka celkom sa to hodilo. Našla som v chladničke aj kúsok údeného syra tak som ho zúžitkovala tiež. Ak vám neostanú zemiaky tak ako mne - tak si jednoducho uvaríme v šupke pár zemiakov. Ja robím tieto pagáče doslova od oka a preto som napísala množstvo surovín hlavne kôli gazdinkám ktoré ešte nemajú dostatok skúseností s pečením.

Suroviny

Postup

  1. Urobím si kvások pridám zemiaky /nastrúhané/ pridám ostatné suroviny a vypracujem cesto. Ja som dala polovicu celozrnnej múky.
  2. Nechám vykysnúť
  3. Potom na pomúčenej doske cesto vyvaľkám do tvaru obdĺžníka a natriem kačaciu masť.
  4. Zložím na troje.
  5. Znovu vyvaľkám na hrúbku 2 cm. Zložím na polovicu a nechám 10 minút odpočívať. Potom rozvaľkám a posypem struhaným syrom.
  6. Znovu preložím, tentokrát na polovicu a nechám 10 minút odpočívať.
  7. Vyvaľkám a vykrajujem pagáče ktoré dám na papierom vystlaný plech.Nechám ešte chvíľu podkysnúť.
  8. Natrem vajcom
  9. Posypem makom,sezamom, slnečnicovými jadierkami všetko podľa chuti.
  10. Pečiem v rúre predhriatej na 180 stupňov 15-20 minút do ružova, každá si pozná svoju rúru a vie kedy sú upečené.
  11. No a tu sú hotové a voňavé pagáčiky