Zemiakové drapáky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Neviem ci sa to takto spravne vola, ale takto sme to vsetcia z nasej oblasti od Nitry volali.

24ks
porcií
30min minút
príprava
180min minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky som si uvarila v supke. Osupala som ich, na jemno potlacila, osolila a zamiesila som si cesto ako na lokse. Na doske som si vyvalkala plat na hrubku asi 2-3mm.
  2. Plat som pomastila bravcovou mastou a este trochu posolila. Potom som ho zacala stacat.
  3. Cely plat som stocila do valceka.
  4. Ten som potom pokrajala na asi 5cmm kusky.
  5. Kazdy kusok som otocila reznou stranou hore.
  6. Z obidvoch reznych stran som drapaky uzavrela a sformovala som priblizne rovnake bochnicky.
  7. Po vrchu s nozom som urobila ozdobnu mriezku, pomastila mastou a dala na plech. Piekla som v rure 200'C, 40min.
  8. Tento sposob pripravy je rychlejsi. Pracnejsi je druhy postup. Zemiakove cesto sa vyvalka ako na lokse.
  9. Pomasti sa mastou. Zroluje sa do trubicky. Ktoru som tu zacala uz stacat do slimaka.
  10. Takto vyzera uplne stoceny.
  11. Upravila som vrch, ozdobila nozom, pomastila mastou a dala upiect.
  12. Upecene a prerezane drapaky.