Zemiakové drapáky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Neviem ci sa to takto spravne vola, ale takto sme to vsetcia z nasej oblasti od Nitry volali.
24ks porcií |
30min minút príprava |
180min minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky som si uvarila v supke. Osupala som ich, na jemno potlacila, osolila a zamiesila som si cesto ako na lokse. Na doske som si vyvalkala plat na hrubku asi 2-3mm.
- Plat som pomastila bravcovou mastou a este trochu posolila. Potom som ho zacala stacat.
- Cely plat som stocila do valceka.
- Ten som potom pokrajala na asi 5cmm kusky.
- Kazdy kusok som otocila reznou stranou hore.
- Z obidvoch reznych stran som drapaky uzavrela a sformovala som priblizne rovnake bochnicky.
- Po vrchu s nozom som urobila ozdobnu mriezku, pomastila mastou a dala na plech. Piekla som v rure 200'C, 40min.
- Tento sposob pripravy je rychlejsi. Pracnejsi je druhy postup. Zemiakove cesto sa vyvalka ako na lokse.
- Pomasti sa mastou. Zroluje sa do trubicky. Ktoru som tu zacala uz stacat do slimaka.
- Takto vyzera uplne stoceny.
- Upravila som vrch, ozdobila nozom, pomastila mastou a dala upiect.
- Upecene a prerezane drapaky.