Zemiaková placka s údenou slaninou

Autor receptu: eraserhead

Je to v podstate veľmi jednoduché jedlo.

10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dve vstupné suroviny, z toho jeden polotovar.
  2. Surové zemiaky ošúpeme a nastrúhame, poriadne vymačkáme a necháme odtiecť od prebytočnej vody, na spodku tejto vody sa usadí škrob ktorý vrátime naspäť do nastrúhaných zemiakov.
  3. Slaninu nakrájame na drobné kúsky a pridáme k zemiakom. Zmes poriadne premiešame a necháme odstáť. Tým že použijeme chuťovo výraznú slaninu nie je potrebné už nič iné.
  4. V dlani tvarujem malé placky.
  5. Alebo dáme časť na panvicu kde to roztlačíme rukou.
  6. Opekáme na panvici z oboch strán 3-4 minúty v závislosti od hrúbky. Panvicu si môžete jemne potrieť napríklad aj kačacou masťou.