Zemiaková placka s údenou slaninou
Autor receptu: eraserhead
Je to v podstate veľmi jednoduché jedlo.
10 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Dve vstupné suroviny, z toho jeden polotovar.
- Surové zemiaky ošúpeme a nastrúhame, poriadne vymačkáme a necháme odtiecť od prebytočnej vody, na spodku tejto vody sa usadí škrob ktorý vrátime naspäť do nastrúhaných zemiakov.
- Slaninu nakrájame na drobné kúsky a pridáme k zemiakom.
Zmes poriadne premiešame a necháme odstáť.
Tým že použijeme chuťovo výraznú slaninu nie je potrebné už nič iné.
- V dlani tvarujem malé placky.
- Alebo dáme časť na panvicu kde to roztlačíme rukou.
- Opekáme na panvici z oboch strán 3-4 minúty v závislosti od hrúbky. Panvicu si môžete jemne potrieť napríklad aj kačacou masťou.