Zemiaková pizza

komodor - bez fotkykomodor, 11. februára 2010

Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma sme nemali žiadne údeninny, rozhodli sme sa niečo vyčarovať.

35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
7 g
100 ml
1,5 kg
5 - 7 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Múku, droždie a asi 1/2 čajovej lyžičky soli zmiešame vo veľkej mise. Vmiešame 1/2 pohára vlažnej vody a 5 lyžíc oleja. Prikryjeme obrúskom a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme. Očistené paradajky nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom. Vykysnuté cesto ešte raz prepracujeme, premiesime, na pomúčenej doske rozvaľkáme a položíme na vymastený plech a vydličkou ho viackrát prepichneme. Na povrch cesta rozložíme šikmo plátky zemiakov a paradajok, pokvapkáme zvyškom oleja, rovnomerne osolíme, okoreníme a posypeme oreganom. Pečieme v rúre asi 35 - 40 minút. Potom posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť do zlatova. Hotové nakrájame na obdľžniky.

Diskusia k receptu

haston
celkom sa mi to pozdáva. toto môžu aj ovo lakto vegetariáni..:-)
llilla
ja som ovo-lakto vegetarian, no na delenej strave... tak ja bez toho syra :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia