Zelerové tyčinky

tedko - bez fotkytedko, 4. decembra 2010

Tento recept mám z nejakej kuchárskej knihy a už niekolko krát som ich piekla a teraz ich spravím na vianoce namiesto pukancov.

20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g, - napr Eidam tehla
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do preosiatej muky zamiešame nastruhaný syr,palmarín pokrájaný na menšie kusky, nastruhaný zeler a soľ.Vypracujeme hladké cesto,ktoré na pomučenej doske rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm.

  2. 2

    Celú plochu cesta potrieme rozšľahaným vajcom,osolíme hrubou soľou a rádielkom rozdelíme na tyčinky široké 1,5cm.Tyčinky rozložíme na vymastený plech a v horúcej rúre upečieme.

Diskusia k receptu

pivonka
Nezvyčajný recept. Moja dcéra zeler veľmi obľubuje, najbližšie vyskúšam, už je v KK. Vyzerá to na slanú variáciu lineckého pečiva, takže asi aj chvíľu vydrží.
pivonka
Nezvyčajný recept. Moja dcéra zeler veľmi obľubuje, najbližšie vyskúšam, už je v KK. Vyzerá to na slanú variáciu lineckého pečiva, takže asi aj chvíľu vydrží.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia