Kuracie fašírky so zelerom fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 1. júla 2011
Kuracie fašírky so zelerom (fotorecept)
Foto: lucylee

Ďalší výborný recept od A. Mačingovej. Chutia fantasticky :)

Suroviny

500 g
0.5 dcl
1 KL /karí korenie
1/4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kúsky kuraťa marinujeme v oleji s lyžičkou kurkumy alebo karí korenia. Najlepšie cez noc. Mäso vyberieme a pomelieme na mlynčeku na mäso. Pomelieme aj zeler, ktorý sme si predtým uvarili a nechali vychladnúť.

  2. 2

    Do zmesi pridáme žĺtok, soľ, korenie a rascu. Vypracujeme zmes a tvoríme fašírky.

    Kuracie fašírky so zelerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážame ich v rastlinnom oleji z oboch strán do zlatista.

  4. 4

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

janaalizibolenova
toto je fantasticke, odporucam...najprv som myslela, ze to nebude dobre, ale ked sme si to s mamou urobili, sli sme sa za tymi fasirkami zabit, mnam !!!
tonicka53
A čo takto ich upiecť v rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie? boli by ešte zdravšie :-)
isabellafly
hmmm... z vlastnej skusenosti po tom co som zacala varit oproti svojim rodicom vo vlastnej domacnosti pomerne zdravsie, alebo skor menej mastne jedla, by som veru nepovedala, ze ked je nieco v oleji vyprazane, ze je to zdrave... ked tak by som skusila variantu, ktoru napisala @tonicka53 , to uz isto take nasiaknute nezdravym olejom nebude ;-)
lucylee
@marienka44 nie, ziadne rozky! Kedze sa maso melie, maso s kostou by si asi tazko pomlela, takze maso bez kosti. Naj su asi kuracie prsia, ale mozu byt aj vykostene stehna, akekolvek maso z kurcata bez kosti.
@tonicka53 dobry napad, vyskusam!
@isabellafly urcite zdravsie ako mastne fasirky z bravcoveho masa vyprazane v oleji. Ale suhlasim-ten papier na pecenie je super napad.
Dakujem za komentare :)
petertir1
a zase "Je to zdravá variácia nezdravých fašírok"... co je potom podla teba "nezdrave" ked fasirky potapajuce sa v oleji pokladas za zdravu variantu? vyprazany syr a hranolky?
harper7
Súhlasím, ten olejový kúpeľ to celé pokazil... Niekto by mal tie zdravé recepty filtrovať, najlepšie dr. Bukovský :-D Ale tak určite to pôjde aj len na troške oleja na panvici opražiť.
tetrisss
Tak nemozem si pomoct, musim zastat autorku i replikantku tohto receptu, dnes som ho robila a kedze je to kuracie maso a zelenina, ja som tam dodala este aj cibulu aj vnat z nej a dala som si tu namahu a odmerala mnozstvo oleja, tak vas ubezpecujem, ze ziadny kupel sa nekonal, tato hmota je pomerne kompaktna a tak som spotrebovala na uvedene mnozstvo dve polievkove lyzice oleja a este aj ten mi zvacsa ostal na kuchynskej papierovej utierke. Takze treba skusit a potom kritizovat :). Inak pravdu povedat, trochu ma zeler vyrusoval, nabuduce tam nastruham cerstvu mrkvu, toto mam vyskusane a vobec to nemeni chut masa, akurat treba trochu viac posolit. Inak mam polovicu detoxu podla p.Macingovej za sebou a mozem vrelo doporucit /napr.4 kg dolu/.
lucylee
@tetrisss ja som to skúšala piecť aj v rúre na papieri na pečenie, ale boli veľmi suché. Mala som v postupe fotku, ako sa vyprážajú v oleji, ale dala som ju radšej preč. Keď bola p. Mačingová v Tajomstve mojej kuchyne a robila tieto fašírky, tak ich vyprážala v neskutočnej vrstve oleja. Je štíhla a zdravá, tvrdí, že olej je zdraviu prospešný a má ho všade a veľa vo svojich receptoch. A stojí si za svojím názorom. Aj keď jej veľa mudrlantov oponuje, že to zdravé nie je, ona tvrdí, že je. A keď sem pridám recept, musím očakávať aj takéto "múdre" komentáre.
elekra
Ja mám dertox podľa p. Mačingovej za sebou s výsledkom 4 kilá dole. Je pravda, že niektoré recepty som si poupravovala. S pôvodnými surovinami len iná úprava. Mne bolo po dvoch týždňoch ľúto pomlieť kuracinu na fašírku, spravili sme si z neho soté so zelerom a bolo to vynikajúce.
baskag
no mne sa podarilo si zameniť pri mletí zeler za kaleráb ( ha haaa, naozaj si zaslúžim výsmech, takže sa kľudne smejte :D ) ale nejako som si to neuvedomila až neskoro....ale musím povedať že chuťovo boli s kalerábom skvelé! A čo sa týka vyprážania, použila som olivový-zdraviu prospešný! a navyše z mäska (a možno aj kalerábu) išlo kopec šťavy, takže nakoniec sa karbonátky pekne dusili, viac ako smažili. Veľká spokojnosť s týmto jedlom- akurát som ich v práci dojedla, a viem že ich budem robiť zas ;-) A možno zas s tým kalerábom :D
1x radost



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia