Zelený židovský šalát s hubami a orechami

pusta - fotkapusta, 1. marca 2011
Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Foto: pusta

Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny, u nás nie veľmi známy a podáva sa Zobraziť celý popisRada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny, u nás nie veľmi známy a podáva sa ako samostatné jedlo s pečivom.

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

3 PL, alebo tekvicový
2 PL
1 šálka, - použila som nivu-pokrájaný na malé kocky
1 šálka, na hrubo posekané
2 hlávky
250 g, čerstvé malé
1/2 šálky, na jemno krájaná
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zálievku zmiešaním octa, soli, mletého čierneho korenia a oleja. Prelejeme ňou šampiony pokrájané na plátky, dobre premiešame a necháme ich 1 hodinu marinovať.

  2. 2

    Do šalátovej misy natrháme ľadový šalát na veľkosť sústa. Pridáme orechy, zelenú vňať jarnej cibuľky, syr a marinované šampiony. Všetko spolu dôkladne premiešame.

  3. 3

    Servírujme ako samostatné jedlo s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

bejaja
určite dobrý, vyskúšam, ....ale znovu sa pýtam: denne ich dáš niekoľko a preto ma to zaujíma či to stíhaš variť toľko jedál denne? Neber to v zlom, ale ako si prezerám recepty, tak väčšinou varecháči tu zverejňujú recepty, ktoré momentálne uvarili v ten deň, alebo deň predtým, je to môj dojem a preto som sa Ťa na to opýtala.
julica
@bejaja , neviem ako ty, ale ja mám radšej zaujímavé recepty hoci aj neuvarené a bez fotky ako stokrát opakované uvarené. realizácia vôbec nie je podmienka a @pusta dáva perfektné recepty, to tu ešte nebolo :)
pusta
bejaja, tvoja otázka je na mieste, za deň by som to určite nestihla, ale robila som ich takmer všetky a to nie tak dávno, najstaršie rp hádam za posledný rok a pol. len niektoré som nerobila, ale vložila som ich na želanie niekoho, alebo naozaj preto, že sú originálne a výnimočné,ale môžeš si byť istá, že sú aj odskúšané, ak nie práve mnou, tak tými, pre ktorých som ich vkladala, len pre tvoju info, vkladala som už aj na iné stránky a mám aj svoju fotodokumentáciu, len tu mi fotky systém na vareche nechce vziať pre ich veľkosť, ale už sa na tom pracuje.neviem si dosť dobre predstaviť, že by som vkladala recepty, ktoré som v ten deň uvarila, to sa nedá zvládnuť časovo, ved človek má aj inú prácu, nielen svojho koníčka, to mi môžeš veriť.ak ich aj ty budeš vkladať niekoľko rp za deň, dáš mi za pravdu. neberiem to v zlom.skôr som očakávala, že sa ma niekto opýta, kde zoženie orechový olej a biely vínny kosher ocot, alebo či tie šampiony tam sú naozaj len surové, ale možno aj na to príde...
jarunka
Tak toto bude pochutka pre mojho manzela. Orechovy olej a vinny ocot by mali mat medzi ostatnymi zidovskymi potravinami.
bzuky
Tento šalát je určite velmi dobrý, ukladám.
pusta
contouchsreen, kosher ocot sa dá kúpiť v kosher obchodoch,aj na internete a pošlú ti ho, alebo a auparku
bejaja
@julica , aj ja mám rada zaujimavé recepty a nevadí mi,keď nie je pri nich fotka, ja som @puste nevyčítala, že prečo nedáva fotky, alebo prečo píše také recepty. Na vareche som zaregistrovaná krátko, ale chodím na tento portál už od vlani, a preto som jej napísala, že je to môj osobný dojem, že väčšinou sa tu prezentujú recepty, ktoré sa uvaria v ten deň, alebo deň predtým . Ja nič proti jej receptom nemám a niektoré recepty mám od nej uložené aj v mojej KK, keby ma nezaujali, tak si ich neuložím. A ako píšeš, realizácia nie je podmienkou to beriem a myslím si to aj ja, ale budem ti trochu oponovať, pretože aj keď uvaríš nejaké jedlo nikdy nebude mať tú istú chuť, a keď ho mnohí budú variť z rovnakých ingrediencií rovnakým spôsobom, vždy tam v chutiach bude nejaký maličký rozdiel, aj keď dodržíš presne postup. Pretože nie každý máme rovnakú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia