Zeleninovo-ryžový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Varila som podla tohoto receptu. http://www.taste.com.au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na mojej fotke.
8-10 porcií |
25 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Zeleninu pouzite aku mate najradsej, alebo aka je momentalne v sezone. Ja som pouzila styri druhy mrkvy - oranzovu, cervenu, zltu a bielu. Cuketu zelenu a zltu, kvaku, cervenu papriku a cibulu. V povodnom recepte mali sladky zemiak aj balkazan.
- Zeleninu som pokrajala na mensie kusky, snazila som sa aby bolo vsetko priblizne rovnakej velkosti. Nakrajane mrkvy, kvaku, cibulu a papriku som dala do pekaca. Zeleninu som posolila, pokvapkala olejom, pridala som dve vetvicky cerstvej majoranky a piekla som vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
- Uvarenu ryzu som premiesala so solou, cervenou paprikou, rascou a majorankou. Ked bola ryza dostatocne ochutena primiesala som do nej dve vajicka a na kocky pokrajany syr.
- Po 20 minut pecenia som k zelenine pridala pokrajane cukety a zeleninu som piekla este dalsich 10 minut.
- Upecenu zeleninu aj so stavou som pridala k ryzi a vsetko som spolu premiesala.
- Ryzu so zeleninou som dala do pomastenej okruhlej formy priemeru 20cm. Je to klasicka tortova forma, kde sa da dno vybrat. Nakyp som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut.
- Medzitym ako sa mi nakyp piekol pripravila som si petrzlenove pesto. Mandlove lupienky som si najpv opiekla v rure. Je to velmi rychlo, treba to sledovat, aby lupienky velmi nezhnedli.
- Opecene mandlove lupienky som rozsekala s petrzlenovou vnatkou, chili paprickou, cesnakom, olejom a citronovou stavou.
- Upeceny nakyp som posypala petrzlenovym pestom a ozdobila som ho pecenymi paradajkami.