Zeleninové skoro japonské sushi

2010 - bez fotky2010, 9. apríla 2010
Zeleninové skoro japonské sushi
Foto: 2010

Po sviatkoch daco lahke,zeleninove a trosku exoticke. Je to tzv.western style sushi , ked maju v sebe avokado tak sa vacsinou volaju California roll

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1  hrncek
10  ks
5  p/lyzic
1 lyzica
1 lyzica
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2  lyzice
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Na vareche je velmi vela vybornych vizualnych receptov postupov ako pripravit ryzu na sushi napriklad od pana Tomasa Szabadosa sefkuchara hotela Mama's. Pripravime si bambusovu podlozku na nu dame riasi nori a ryzu ako na klasicke tradicne sushi.

  2. 2

    Pripravime si vsetky zeleninky. Mrkvu nakrajame na jullien ( na zapalky) - puziva sa surova. Uhorku ( najlepsie grecku) rozkrojime po dlzke a vyskrabeme semienka) nakrajame na cca 1 cm pasiky. Avokado -polozrele take aby sa stale dalo krajat aby nebola z neho kasa ale aby nebolo tvrde a horke. osupeme a nakrajame na podobne 1cm pasiky ako uhorku. Daikon nakladany ? neviem cim by sa to dalo nahradit je to velka biela redkva nalozena sol cukor ocot a zlta farba je z tumeriku. Salat porozkrajujeme l tak aby sme vybrali tvrde casti aby nam to islo zrolovat ostanu len listky.

  3. 3

    Na pripravenu ryzu rozotrieme trochu Japonskej majonezy Kewpie ( je jemna a nasladla) poukladame salat, redkvicku daikon , avokado,jullien mrkvu uhorku . Este jedna poznamka , zaciname klast plnku ( salat mrkvu atd. tak aby nam "pretrcali "z koncov na obidvoch stranach. Ked zrolujeme sushi prekrojime ho len na 2 kusy aby nam konce vyzerali dekorativne. Kdo by sa otravoval s palickami mame tzv. roll do ruky. (to je dost majster sportu kdo si naberie soju wasabi na male sushi palickami..) Takze nase su aj pre deti .

Diskusia k receptu

sbohemrozume
2010, hezký recept :-) Zaujala mě tvoje poznámka o okurce - už jsem se před časem pídila po tom, v čem jsou řecké okurky jiné a kde a jak je kupuješ? Zajímá mě to proto, že jeden můj známý nemůže jíst salátové okurky, ale v Řecku je baštil o sto šest a bylo mu dobře.
2010
odpoviem na diskusii lebo je to zaujmava otazka



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia