Zeleninové skoro japonské sushi

Autor receptu: 2010

Po sviatkoch daco lahke,zeleninove a trosku exoticke. Je to tzv.western style sushi , ked maju v sebe avokado tak sa vacsinou volaju California roll

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Na vareche je velmi vela vybornych vizualnych receptov postupov ako pripravit ryzu na sushi napriklad od pana Tomasa Szabadosa sefkuchara hotela Mama's. Pripravime si bambusovu podlozku na nu dame riasi nori a ryzu ako na klasicke tradicne sushi.
  2. Pripravime si vsetky zeleninky. Mrkvu nakrajame na jullien ( na zapalky) - puziva sa surova. Uhorku ( najlepsie grecku) rozkrojime po dlzke a vyskrabeme semienka) nakrajame na cca 1 cm pasiky. Avokado -polozrele take aby sa stale dalo krajat aby nebola z neho kasa ale aby nebolo tvrde a horke. osupeme a nakrajame na podobne 1cm pasiky ako uhorku. Daikon nakladany ? neviem cim by sa to dalo nahradit je to velka biela redkva nalozena sol cukor ocot a zlta farba je z tumeriku. Salat porozkrajujeme l tak aby sme vybrali tvrde casti aby nam to islo zrolovat ostanu len listky.
  3. Na pripravenu ryzu rozotrieme trochu Japonskej majonezy Kewpie ( je jemna a nasladla) poukladame salat, redkvicku daikon , avokado,jullien mrkvu uhorku . Este jedna poznamka , zaciname klast plnku ( salat mrkvu atd. tak aby nam "pretrcali "z koncov na obidvoch stranach. Ked zrolujeme sushi prekrojime ho len na 2 kusy aby nam konce vyzerali dekorativne. Kdo by sa otravoval s palickami mame tzv. roll do ruky. (to je dost majster sportu kdo si naberie soju wasabi na male sushi palickami..) Takze nase su aj pre deti .