Zeleninové skoro japonské sushi
Autor receptu: 2010
Po sviatkoch daco lahke,zeleninove a trosku exoticke.
Je to tzv.western style sushi , ked maju v sebe avokado tak sa vacsinou volaju California
roll
Postup
- Na vareche je velmi vela vybornych vizualnych receptov postupov ako pripravit ryzu na sushi napriklad od pana Tomasa Szabadosa sefkuchara hotela Mama's.
Pripravime si bambusovu podlozku na nu dame riasi nori a ryzu ako na klasicke tradicne sushi.
- Pripravime si vsetky zeleninky.
Mrkvu nakrajame na jullien ( na zapalky) - puziva sa surova.
Uhorku ( najlepsie grecku) rozkrojime po dlzke a vyskrabeme semienka) nakrajame na cca 1 cm pasiky.
Avokado -polozrele take aby sa stale dalo krajat aby nebola z neho kasa ale aby nebolo tvrde a horke.
osupeme a nakrajame na podobne 1cm pasiky ako uhorku.
Daikon nakladany ? neviem cim by sa to dalo nahradit je to velka biela redkva nalozena sol cukor ocot a zlta farba je z tumeriku.
Salat porozkrajujeme l tak aby sme vybrali tvrde casti aby nam to islo zrolovat ostanu len listky.
- Na pripravenu ryzu rozotrieme trochu Japonskej majonezy Kewpie ( je jemna a nasladla)
poukladame salat, redkvicku daikon , avokado,jullien mrkvu uhorku .
Este jedna poznamka , zaciname klast plnku ( salat mrkvu atd. tak aby nam "pretrcali "z koncov na obidvoch stranach.
Ked zrolujeme sushi prekrojime ho len na 2 kusy aby nam konce vyzerali dekorativne.
Kdo by sa otravoval s palickami mame tzv. roll do ruky.
(to je dost majster sportu kdo si naberie soju wasabi na male sushi palickami..)
Takze nase su aj pre deti .