Zeleninové makhani

Autor receptu: redakcia

Za fotky do postupu a detailný popis prípravy veľmi pekne ďakujeme @michsamant ! :-)

Suroviny

Postup

  1. Rozmixujeme si kešu orechy, ktoré sme najprv namočili na 30 minút vo vode. Vody len toľko, aby boli ponorené. Rozmixujeme ďalej 2 paradajky a rozmixujeme 2 červené cibule.
  2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme rímsku rascu, nastrúhaný cesnak, zázvor a rozmixovanú cibuľu.
  3. Cibuľu restujeme na stredne silnom ohni, občas premiešame. Všetka tekutina sa musí zredukovať.
  4. Potom pridáme kurkumu, čili korenie a koriander. Premiešame.
  5. Ihned pridáme paradajkové pyré, senovku grécku, cukor a chaat masala (ja som použila garam masala). Premiešame.
  6. Pridáme maslo.
  7. Pridáme kešu pastu, osolíme. Premiešame.
  8. Pridáme mlieko (ja som dala smotanu).
  9. Privedieme do varu, chvíľku necháme na mierno variť (nie dlho). Ak je to príliš husté, pridáme trošička vody, prejdeme varom, premiešame. Hotovú omáčku odstavíme z ohňa.
  10. V panvici roztopíme hrubší plát masla a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky.
  11. Pridáme omáčku a uvarenú, nakrájanú zeleninu. Dobre premiešame, prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme 10 minút postáť.
  12. Hotovo! :-D Postup prípravy makhani od @michsamant je na ukážku ako treba postupovať pri varení, množstvo surovín je však nutné dodržať podľa rozpisu surovín uvedeného v tomto recepte.