Zelenina na balkánsky spôsob

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme na polovicu a nakrájame na mesiačiky, ktoré osolíme, okoreníme mletou červenou sladkou paprikou, čiernym mletým korením a necháme ju „vypotiť“ sa. Rajčiny, cibuľu a tvrdý syr nakrájame na kolieska. Uvarené zemiaky sprudka ochladíme studenou vodou.
  2. Pridáme trocha vegety, aby boli žltšie, pri ukladaní zeleniny do pekáča bude jedlo vyzerať veľmi pekne farebne. Zeleninu začneme ukladať a striedame ju podľa farby. Nakoniec pomedzi ňu nastrkáme plátky syra.
  3. Osolíme, pridáme všetky bylinky v sušenom alebo čerstvom stave, ak nám ostane trocha syra, ešte ho tam pridáme a dáme upiecť. Zeleninu pečieme necelých 30 minút.