Zelenina na balkánsky spôsob
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme na polovicu a nakrájame na mesiačiky, ktoré osolíme, okoreníme mletou červenou sladkou paprikou, čiernym mletým korením a necháme ju „vypotiť“ sa. Rajčiny, cibuľu a tvrdý syr nakrájame na kolieska. Uvarené zemiaky sprudka ochladíme studenou vodou.
- Pridáme trocha vegety, aby boli žltšie, pri ukladaní zeleniny do pekáča bude jedlo vyzerať veľmi pekne farebne. Zeleninu začneme ukladať a striedame ju podľa farby. Nakoniec pomedzi ňu nastrkáme plátky syra.
- Osolíme, pridáme všetky bylinky v sušenom alebo čerstvom stave, ak nám ostane trocha syra, ešte ho tam pridáme a dáme upiecť. Zeleninu pečieme necelých 30 minút.
|