Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Včera som kúpila špargľu, tak bolo treba čosi vymyslieť

2-3
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vriacej vody so soľou a cukrom som dala variť špargľu, pred tým som olámala dolné konce. Rozmýšľala som, že si kúpim hrniec na špargľu, ale inventúrou v kuchyni som zistila, že vlastne mám :-), varila som ju 7 min.
  2. Do kastrólika som vyliala smotanu a redukovala som ju asi 4 min., pozor treba miešať do bezvedomia, lebo chce ujsť :-), pridala som soľ a biele korenie, pokrájanú chilli a parmazán, miešala som, kým sa syr roztopil
  3. Odstavila som a pridala som bazalku a kúsok masla. Bazalku som dala mladú, čo som potrebovala vytrhať z kvetináča
  4. Na tanieri som špargľu preliala omáčkou a trochu ozdobila, muž mi povedal, že som sa podpísala :-). Príloha môžu byť zemiaky a my sme mali aj rukolový šalát: rukola, soľ, olivový olej a trocha citrónovej šťavy