Zebrová torta

Autor receptu: piglin

nie, to nie je zo zebry, len tak vyzera:):)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme, ostatné suroviny okrem kakaa dobre vymiešame, pridáme bielky. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice pridáme kakao a zamiešame.
  2. Okrúhlo tortovú formu vyložíme papierom na pečenie (alebo vymažeme a vysypeme múkou).
  3. A teraz dôležitý postup: na stred formy dáme 2 PL bieleho cesta, na to 2 PL hnedého cesta. Biele a hnedé cesto kladieme striedavo na seba, nie vedľa seba. Čiže najprv 2 PL bieleho cesta, NA TO 2 PL hnedého, potom zase biele atď. Pečieme na 170°C približne 1 hodinu.