Zebra cheesecake

veronikahtl - fotkaveronikahtl, 2. mája 2016

Dlho som sa odhodlávala spraviť tento koláčik, vždy sa mi páčil a chcela som vedieť ako chutí. Nakoniec som sa na to dala a Zobraziť celý popisDlho som sa odhodlávala spraviť tento koláčik, vždy sa mi páčil a chcela som vedieť ako chutí. Nakoniec som sa na to dala a dopadlo to super, chutil rodine v práci aj doma :-)

8-10
porcií
20 minút
príprava
50-55 minút
na 170-150 °C

Suroviny

500 g
6 ks
2 sáčky
2 PL
8  PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V miske si rozmiešame tvaroh na hladnú hmotu, pridáme biely jogurt a poriadne zamiešame. Keď je toto všetko poriadne premiešané, pridávame postupne jedno vajíčko za druhým a vždy poriadne premiešame.

  2. 2

    Pridáme dva balíky vanilkového pudingu a znovu poriadne premiešame. Odporúčam dať do vyššej nádoby, dosť to fŕka. Hmotu si zhruba rovnomerne rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme karobový prášok a poriadne premiešame.

  3. 3

    Na dno formy si vystrihneme papier na pečenie a začneme s vrstvením torty. Jednu polievkovú lyžicu bieleho cesta dáme do stredu formy, potom do stredu tohoto cesta vlejeme jednu PL hnedého cesta a takto pokračujeme kým sa nám neminie všetko cesto

  4. 4

    Keď sme už dokončili nalievanie cesta, od stredu špajdlou spravíme čiarky ku krajom (také ozdobné). Dáme piecť - prvých cca 30 minút na 170°C, potom ďalších 20-25 minút na 150°C. Necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke a podávame s ovocím alebo šľahačkou. DOBRÚ CHUŤ :-)

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia