Zdravý šalát /fotorecept/

helca103 - fotkahelca103, 25. júna 2012
Zdravý šalát  /fotorecept/
Foto: helca103

Šalátik je bohatý na vlákninu a je aj chutný. Začala som stravovanie podľa A.Mačingovej. Recept na boršč aj na brokolicu podľa tohoto stravovania Zobraziť celý popisŠalátik je bohatý na vlákninu a je aj chutný. Začala som stravovanie podľa A.Mačingovej. Recept na boršč aj na brokolicu podľa tohoto stravovania tu už je tak som sa rozhodla pridať aj recept na super raňajky.

1-2
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1-2 ks čerstvá
1-2 ks
1-2 šálky
1/4 šálky
podľa chuti asi 1/2 čl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mrkvu nastúhame na jemnom strúhadle ,jablko na hrubšom. Mrkvu trochu pokvapkáme olejom kôli tomu, aby sa do nášho tela dostalo čím viac z betakaroténu .

    Zdravý šalát  /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté vlašské orechy, za hrsť hrozienok, med, škoricu a premiešame. Mrkva, jablko, orechy by mali mať pomer 1:1:1. Kto chce môže dať citrónovú šťavu ale to záleží od toho aké jablká použijete a samozrejme podľa vašej chuti.

    Zdravý šalát  /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Necháme odstáť a papkáme . Dobrú chuť.

    Zdravý šalát  /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    -zdravé mlsanie v lete aj v zime.

    Zdravý šalát  /fotorecept/ - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne69
toto ja robim z kila mrkve a som schopna to sama spucovat,doma su radi,ak im necham po miske,neskutocne to luuubim,muz sa mi smeje,ze sa mi z tej mrkve zacinaju rast zuby- predne jednotky
afataga
ja som uz tiez nan zabudla :-) davala som aj trochu citronovej stavy
izabella929
vYzerá krásne, samé fajnotky sú v ňom, takže nepochybne aj výbornýýýýý.-))))
danda3
Ja si ho tiež občas urobím, je výborný, akurát nedávam med, lebo mi je sladký dosť a kvôli mrkve kvapnem trošku olivového oleja.♥
evanaaa
Aj ja by som siho spravila, ale daj tam trochu toho oleja, ako radí @danda3 , lebo vit. A sa viaže len s tukom, aby si tú mrkvu využila, Inak, @helca103 , si maškkrtníčka ako aj ja.
helca103
@evanaaa , @danda3 máte pravdu mrkva a olej sú ako brat a sestra ale v pôvodnom recepte olej nebol no asi ho idem pridať do surovín. @avanaa veru tak rada maškrtím takéto dobroty.@izabella929 vyskúšaj a budeš spokojná ja skúšam tvoje super koláčiky :-)
rea1
mňam. ako to, že ma to ešte nenapadlo? spravím si na raňajky do práce. veľa-veľaaa. a večer skontrolujem či mi nezačali rásť zajačie uši.
alali
mnam, toto teda mozem. minule som si ho robila na veceru do prace, takze som ho jedla uz par hodin odlezany. a poviem vam, ze to bolo super. tie orechy nabrali vlhkost z jablk a zmakli. chutili ako mlade orechy. take z ktorych sa este da stiahnut ta horka supka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia