Zdravá roláda z mandľovej múky

nika182 - bez fotkynika182, 3. marca 2014
Zdravá roláda z mandľovej múky
Foto: nika182

Pridávam zdravú verziu receptu na cesto na rolády. Rýchly, jednoduchý koláčik. Pre mňa je táto verzia chutnejšia a omnoho ľahšia ako klasické rolády. Zobraziť celý popisPridávam zdravú verziu receptu na cesto na rolády. Rýchly, jednoduchý koláčik. Pre mňa je táto verzia chutnejšia a omnoho ľahšia ako klasické rolády. V ústach sa priam rozplýva:) Plnky robím v rozličných zdravých verziách (jablková, tvarohová, kakaová, ovocná) Recepty na plnky popridávam, ak bude mať niekto záujem:)

15
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vymiešame vajíčka s agáve (mixujem pre urýchlenie vždy celé vajíčka min 5 minút). Do vyšľahaných vajíčok pridávame za stáleho šĺahania po lyžiciach kokosový olej. Pridáme vanilkovú esenciu (dve kvapky stačia) alebo struk a nakoniec mandľovú múku s kypriacim práškom a premiešame.

  2. 2

    Prelejeme na veľký plech vysylaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch.

  3. 3

    Na upečenú roládu prestrieme vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vychladenú roládu potrieme plnkou podľa vlastného výberu. Na obrázku rozmixované, povarené marhule ochutené medom a citrónom.

Diskusia k receptu

adula76
Ahoj, mohla by si napisat spominane recepty na plnky? Dakujem
neposed
aj ja by som uvitala recepty na spominane plnky, uz teraz dakujem. Este by ma zaujimalo, ako pripravit dietny dzem bez umelych sladidiel. Mozno poradis, hladam taku zdravu verziu. Kompoty robim so stipkou soli, ale dzem, priznam sa, som takto neskusala.
nika182
Ovocné robievam tak, že dám čerstvé/mrazené marhule alebo bobuľové ovocie prevariť zaliate trochu vody, ochutené medom a citrónom. Varím asi 15-20 minút kým sa neodparí voda. Marhule a jahody zvyknem potom pomixovať ponorným mixérom, malé bobuľové ovocie ani nemixujem:) Kakaové robievam dva druhy jednu banánovú a jednu avokádovú. Banánová: Banán, med, lyžica kakaa, lieskové/vlašské orechy, na rozriedenie trošku mandlového mlieka, všetko spolu pomixovať:) Avokádová: 1 avokádo (zrelé), med, 1 lyžica kakaa, vanilková esencia, na rozriedenie mandľové mlieko. A ešte jablková: Nastrúham na jemno 5 jabĺk, ochutím citrónom, vanilkovou esenciou, škoricou ak treba aj medom a podusím:)
nika182
@neposed džem chcem tento rok skúsiť len takýto z ovocia ochuteného medom a citrónom sterilizovať:)
katka78
@nika182 Ďakujem za recept, roláda je vyskúšaná a chutná! Dala som trošku menej cukru a o to viac mandlí. Podarila sa výborne, len to rolovanie mi ešte veľmi nejde.. toto je asi moja tretia roláda v živote ;-) Robila som z polovičnej dávky, časť plnila strúhaným jabĺčkom a škoricou, druhú jahodovým džemom.


1x tamik
havino
@nika182 páči sa mi tvoja roláda a @katka78 ved ich máš ukážkové, ja mám džem bez cukru, alebo viete aká je dobrá plnka, roztopiť čokoládu, výber nechám na vás a do roztopenej pridať pochuťkovej smotany, namiešať podľa čokoládovej chuti, akú chcete mať
neposed
ten recept na dzem bez cukru by ma zaujimal, ak mozem poprosit o recept, potesila by som sa a urcite nielen ja. A najlepsie by to bolo pridat ako recept teraz, ked o tom hovorime, lebo v sezone sa na to zabudne. Dakujem za vsetkych.
helica
@nika182 , obdivujem Tvoje rolády, skutočne vyzerajú ľahúčko a nadýchané. Ja som podobne pripravovala akože Biskupský chlebík z múky gaštanovej ( pre istotu som zmiešala s m.polohrubou). Výsledok bol žalostný. Dobre vyzerajúci, ale oveľa menej jedlý. Skrátka bol ťažký ako "kyjo". Nikto mi ho nechcel jesť, tak som samu seba presviedčala, že aký je zdravý a pomaly ho konzumovala. Keď zišiel z mysle, potajomky som ho vyhodila.
Nemáš náhodou nejaký receptík (konzumavateľný) z gaštanovej múky, prosím vlož do receptov. Ja som ten môj radšej vyhodila.
katka78
@havino ďakujem, si veľmi milá ;-) Tú čokoládovú plnku niekedy vyskúšam, ďakujem za tip!
claretka
Vyzerajú fakt skvele, mňa by zaujímalo, kde kupuješ agáve v prášku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia