Zdravá roláda z mandľovej múky
Autor receptu: nika182
Pridávam zdravú verziu receptu na cesto na rolády. Rýchly, jednoduchý koláčik. Pre mňa
je táto verzia chutnejšia a omnoho ľahšia ako klasické rolády. V ústach sa priam
rozplýva:) Plnky robím v rozličných zdravých verziách (jablková, tvarohová, kakaová,
ovocná) Recepty na plnky popridávam, ak bude mať niekto záujem:)
15 porcií |
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešame vajíčka s agáve (mixujem pre urýchlenie vždy celé vajíčka min 5 minút). Do vyšľahaných vajíčok pridávame za stáleho šĺahania po lyžiciach kokosový olej. Pridáme vanilkovú esenciu (dve kvapky stačia) alebo struk a nakoniec mandľovú múku s kypriacim práškom a premiešame.
- Prelejeme na veľký plech vysylaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch.
- Na upečenú roládu prestrieme vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- Vychladenú roládu potrieme plnkou podľa vlastného výberu. Na obrázku rozmixované, povarené marhule ochutené medom a citrónom.