Zázvor s citrónom a medom

Zázvor s citrónom a medom
Foto: irenaw
irenawIrenaw, recept pridal: 18. januára 2013 13:49Ďalšie jeho recepty

Na podporu imunity v tomto chrípkovom období. A tiež na zahriatie.

Suroviny

20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Citrón ošúpeme tak, aby na ňom neostala vnútorná horká, biela šupka. Pokrájame ho na drobno. Odstránime jadierka.

2

Približne rovnaký kus zázvoru, ako je citrón, tiež ošúpeme a pokrájame na drobno. Sklenenú fľaštičku so širokým hrdlom naplníme citrónom a zázvorom asi do 3/4. Celé to zalejeme medom. Premiešame.

3

Skladujeme v chladničke. Denne konzumujeme jednu čajovú lyžičku. Zapijeme dostatkom vody. Nadmerná konzumácia zázvoru môže podráždiť žalúdok. Dospelým sa odporúča maximálne asi 1 cm koreňa na deň. Pre deti alebo pre ľudí s citlivým žalúdkom dávku znížime.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cien, 17. januára 2013 o 23:19
    A aký to má mat účinok vlastne?


  • helca103, 17. januára 2013 o 23:26
    robím ho tiež je vynikajúci » varecha.pravda.sk/recepty/specialny-recept-na-bolest-v-kr...


  • ancicka, 18. januára 2013 o 05:45
    aktuálne pre dnešný čas.


  • trencanka, 18. januára 2013 o 08:29
    Ja davam zazvoru menej. Za tuto zimu uz konzumujem treti 7 dcl pohar :)) Rano do 3 dcl salky dam 1 polievkovu lyzicu a dolejem teplou vodou a tak pijem.


  • irenaw, 18. januára 2013 o 09:05
    jej @helca103 ja som aj pozerala, či tu také nájdem a tvoj recept som nenašla. tak ho schovám :-)


  • marikafil, 18. januára 2013 o 09:58
    ja ho mám tiež v chladničke, ale tento Tvoj recept si uložím, aby som nabudúce vedela, ako krásne mám ten citrón a zázvor pokrájať. takto sa asi aj lepšie vylúhuje...


  • martamm, 18. januára 2013 o 10:23
    Tiež robievam, len sa Vás chcem dievčatá spýtať, aj Vám ten med tak veľmi zredne, keď to zmiešate spolu? Myslela som, že to bude také hutnejšie, ale je to hodne tekuté.


  • irenaw, 18. januára 2013 o 12:03
    @marikafil tak ho neschovám? ;-) @martamm zredne to aj mne, zrejme zázvor a citrón pustia šťavu. vždy pred nabratím to premiešam.


  • garanco, 18. januára 2013 o 12:55
    Ja som si uložila recept od @helca103 , toto je vlastne to isté!


  • irenaw, 18. januára 2013 o 13:13
    @garanco pozerám pred pridaním, ale som ho nenašla, lebo som hľadala zázvor v názve, uložím ho ako skrytý.


  • mijaita, 18. januára 2013 o 13:34
    Jak čistit zázovor jsem dala odkaz do diskuze, prikladam i k tomuto receptu perfektnímu

    » www.apetitonline.cz/apetit-tv/139-jak-na-zazvor.html...


  • irenaw, 18. januára 2013 o 13:50
    neviem to uložiť, mrzne mi a padá editácia a medzitým už tu sú komentáre, nechám to tak. @mijaita vďaka :-)


  • ilusa, 18. januára 2013 o 14:23
    Robím si tento prípravok,ale citrón vyumývam,dám zmrazitˇa potom ho strúham na hrubom strúhadle. Citrónová kora má viac vitamínu,ako dužina


  • irenaw, 18. januára 2013 o 15:08
    @ilusa túto zimu som ešte nenatrafila na bio citróny, tak bez šupky :-)


  • janger, 18. januára 2013 o 15:48
    @irenaw , co budes schovavat, len nechaj to pekne tu. Ved rovnakych receptov je tu viac. A aj v komentaroch sa vselico zaujimave podozvedame.


  • garanco, 18. januára 2013 o 16:11
    Irenka, nič neschovávaj, aj komentáre k Tvojmu receptu majú cenu:-))
    @mijaita výborný návod.


  • izabella929, 18. januára 2013 o 16:30
    výborné a iste aj skvelé liečivko.-) práve teraz o tomto bola relácia v rozhlase...


  • vegetariankajana, 18. januára 2013 o 16:49
    aj ja som robila tuto dobrotu dnes rano, ale len tak "od oka": 2 citrony na kolieska bez supky, dumbieru asi tak 5 cm a taky hrubsi kusok a dala som na to horsky medik a uz to aj zredlo. Ja si davam tak 2 lyzicky a ked sa minie tekutina, tak to zjem a basta mnam


  • helca103, 18. januára 2013 o 18:21
    @irenaw NIČ NESCHOVÁVAJ je to síce presne ten istý recept ale to nevadí ved sa nič nedeje,možno tu tiež nájdeme nejaký fajn komentár ktorý nás zaujme. :-)


  • irenaw, 18. januára 2013 o 18:55
    @helca103 snažím sa nepridávať rovnaké, tento mi ušiel :(


  • helca103, 18. januára 2013 o 19:22
    Zober to tak, že toto je stránka pre nás všetkých a každej z nás sa predsa stane že pridá nejaký recept čo tu už je. Mne osobne to vôbec nevadí pretože čerpám inšpiráciu z každého jedného receptu a komentíky pri tvojom pomôžu aj mne.Takže z mojej strany OK :-)


  • medovnicek, 18. januára 2013 o 20:53
    super recept na tieto dni, u nás v práci je kopec chorých ľudí


  • evanaaa, 18. januára 2013 o 21:37
    Dúfam, že ak si to spravím, aj s tým medom, jedna lyžička denne mi neuškodí ( ako diabet.).


  • 2010, 19. januára 2013 o 01:26
    Dnes som bol na trhu a takto vyzera ten nedrevnaty zazvor vola sa jarny alebo zeleny, da sa supat rukou ako mlade zemiaky alebo ani netreba. Bol som prekvapeny lebo cena bola 3 € za kilo co je menej ako klasickeho. ( Ten cerveny kvet je zazvor ).





  • jarunka, 19. januára 2013 o 01:57
    Toto zrovna potrebujem, nieco sa ma snazi dostat, ale ja sa nedam, zajta hned rano si to urobim, musim si dokupit zazvor.


  • mesiar50, 19. januára 2013 o 03:44
    Neviem prečo by si ho schovávala.Stačí keď je tam iná
    tecnológia postupu a už to nieje to isté.Učíme sa jeden
    od druhého. Aspoň ja som tak s tým


  • irenaw, 19. januára 2013 o 21:00
    @vegetariankajana to je presne taký recept od oka :-) @2010 všeličo som v obchodoch objavila, mladý zázvor veru ešte nie. teraz už viem ako vyzerá, možno raz sa mi pošťastí ;-) ďakujem za komentáre


  • enge149, 19. januára 2013 o 22:05
    je to výborný liek,aj ja ho mám stále v chladničke,hlavne v tomto období posilnuje imunitu,ničí baktérie a posobí aj na žalúdok...má veľa lieč.účinkov,je to super lacný a zdravý liek,ja si ho dávam každé ráno do šálky čaju 1 lyžičku,len treba dať pozor lyžičku neoblizovať a naberať vždy čistou,aby sa tam nedostali iné látky,ktoré by mohli spôsobiť pokazenie tohto lieku,aj med sa má jesť iba s čistou lyžičkou z pohára..veľa zdravíčka všetkým s domácou medicínou,pokiaľ môžme vyhýbajme sa chemickým a konzerv.látkam..


  • ab2103, 24. januára 2013 o 09:53
    a ja som to zaliala vodkou a tri dni som to nechala mecerovať, potom som to zliala a bol z toho taký fajný likér, ktorý sme užívali ako prevenciu. Každý večer štamperlík, alebo aj do čaju bol fajn.


  • dodo46, 24. januára 2013 o 10:59
    @ab2103
    toto je ten najlepší recept. Mala by ho preplácať zdravotná poisťovňa.


  • medulienka122, 24. januára 2013 o 11:24
    Tak to musím urobiť, už to začína aj u nás byť vážne...@dodo46 ,poisťovňa nám preplatí akurát tak p&d, včera som bola na dvoch vyšetreniach , stálo ma to (zaťiaľ) 40 eur, a to som na tie vyšetrenia čakala už od augusta...:-( takže, hor´sa na prírodnú medicínu!


  • ilusa, 24. januára 2013 o 12:37
    aj ja pridam@medulienka122 len chod k lekarovi,choroba sa uz najde


  • irenaw, 24. januára 2013 o 21:54
    @ab2103 to som ešte nepočula, máš tu recept? ďakujem za komentáre, aspoň humor nám nejaký zostal :-)


  • rajnica, 28. januára 2013 o 07:53
    Kde ste zobrali fámu o liečivosti zázvoru? Čo liečivé obsahuje, čo lieči? Ale vecné fakty, nie - suseda povedala, v rozhlase povedali...


  • irenaw, 28. januára 2013 o 08:22
    ále @rajnica mne sa nechce ťa presviedčať. presvedč ma ty, že nie je, alebo to nechajme tak ;-)


  • alena45, 28. septembra 2014 o 21:34
    najviac sa mi páčili tie malé kocočky, keď ja strašne rada krájam... No už som písala, med nemám rada, zaliala som bazovým sirupom.


  • irenaw, 29. septembra 2014 o 12:35
    @alena45 už ich vidím, kocočky ako maľované ;-) bazový sirup ani ja neodmietnem, dobrá obmena.


  • alena45, 29. septembra 2014 o 17:14
    dnes som vzala do práce, najprv som zaliala studenou vodou do pohára, pridala bazový sirup, a poobede, keďže všetok spodok zostal, som zaliala vriacou vodou a ku koncu pracovnej doby vyjedla všetky kocky ! Ešte možno aj šalviu pridať, bude ešte zdravšie !


  • irenaw, 30. septembra 2014 o 10:03
    @alena45 hádam sa k nejakej šalvii dopracujem ;-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist