Zázvor s citrónom a medom

Autor receptu: irenaw

Na podporu imunity v tomto chrípkovom období. A tiež na zahriatie.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Citrón ošúpeme tak, aby na ňom neostala vnútorná horká, biela šupka. Pokrájame ho na drobno. Odstránime jadierka.
  2. Približne rovnaký kus zázvoru, ako je citrón, tiež ošúpeme a pokrájame na drobno. Sklenenú fľaštičku so širokým hrdlom naplníme citrónom a zázvorom asi do 3/4. Celé to zalejeme medom. Premiešame.
  3. Skladujeme v chladničke. Denne konzumujeme jednu čajovú lyžičku. Zapijeme dostatkom vody. Nadmerná konzumácia zázvoru môže podráždiť žalúdok. Dospelým sa odporúča maximálne asi 1 cm koreňa na deň. Pre deti alebo pre ľudí s citlivým žalúdkom dávku znížime.