Foto: mojack
Je to veľmi jednoduché a chutné jedlo.
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení scedíme, popučíme, pridáme maslo, čierne korenie.
-
2
Pór a pažítku nakrájame.
-
3
Tortové oplátky si rozložíme
-
4
a na ne si ešte teplé zemiaky rozotrieme , necháme chvľu postáť, kým oplátka navlhne .Jednu som posypala pórom a položila som na kraj 1 1/2 párky. Stočila som do rolády.
-
5
Druhú som posypala petržlenom a tak isto som stočila do rolády.
-
6
Vychladnuté rolády narežeme na 1,5 cm kolieska.
-
7
ešte jeden pohľad a šup na olej.
-
8
Vypražíme do zlatista z jednej strany
-
9
aj z druhej.
-
10
Výborné sú aj studené s kečupom alebo tatarkou. Ale aj s čerstvou zeleninou alebo ako aj príloha ku grilovanému mäsu.
ale nedovolim si podotknut na zaver ze slovo parok je muzskeho rodu a nie zenskeho (spisovne je ten PAROK a nie ta PARKA brekeke)
Výborná pochuťka, so šalátom. Netreba chlieb. Určite budem robiť častejšie.