Zavárané suchohríby (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Manžel so synom boli len tak na skusy na hríboch . Trochu doniesli .Spravila som praženicu , hríbovú omáčku. Zvyšok som zavarila . Vyšlo mi 6 pohárikov.V sobotu som išla s nimi aj ja. Došli sme hladní , ale spokojní . Kým sa chlapi venovali hríbom , ja som varila . Spravila som klasické zemiakové placky , do ktorých som pridala aj hríbiky . Ale po dvoch dňoch sa už hríbov prejedli a dostala som zákaz používať pri varení hríby .

20 minút
na 90 °C

Postup

  1. Už v lese sa snažíme hríby pekne očistiť od trávy a zeminy . Doma ich s novou hubkou namočenou vo vode utriem.Tu sú už pripravené na ďalšie spracovanie .
  2. Hríby som nakrájala. Vo vriacej vode s pridaním 1 čl kyseliny citrónovej som ich 2 minúty povarila.Vybrala som ich , scedila.
  3. Cibuľu som nakrájala na mesiačiky .Pridala som ju k scedeným hríbom .
  4. Z uvedených surovín som uvarila nálev.Hríby som dala do pohárikov , zaliala nálevom a sterilizovala som ich 20 min. na 90 stupňoch. Tu je už hotový výrobok .
  5. Keď muž priniesol hríby , rozkázal si hríbovú praženicu .Ešte večer si moji chlapi zmysleli , že chcú hubovú omáčku. Tak som im ju uvarila z masliakov.