Zaváraná cvikla

Autor receptu: aroooo

K pridaniu receptu ma inšpirovala @marianne69 svojím cviklovým šalátom. Táto zaváraná cvikla je vlastne ako ten šalát ale pripravená vždy k použitiu, stačí otvoriť pohár.

Suroviny

Postup

  1. Cviklu riadne umyjeme a uvaríme, ošúpeme a pokrájame či už na kocočky alebo v mojom prípade v mixéry na strúhadle s väčšími slzičkami.
  2. Z uvedených surovín/ okrem cvikle a chrenu/ uvaríme nálev ich zmiešaním a cez sitko ho nalejeme na pripravenú cviklu,trochu si necháme pre potrebu prípadného doliatia pohára/, premiešame a necháme chvíľku aby sa cvikla dobre namočila.Do čistých zaváracích pohárov dáme na dno pár krúžkov chrenu/ja som nemala čerstvý, dala som zavarený strúhaný z obchodu asi 0,5 KL na 3,5 dcl pohár/ a naplníme cviklou s nálevom, prípadne ešte dolejeme z odloženého nálevu.
  3. Poháre uzatvoríme a starilizujeme len krátko, aby sa chytilo viečko,ja som sterilizovala 5 minút ako sa začala variť voda a odstavila som to.Použitím tohto nálevu necítiť repovú chuť, repa je kyselkavá a od korením má fajn chuť.