Zatova pečienka

marijanna - fotkamarijanna, 25. decembra 2012
Zatova pečienka
Foto: marijanna

...chutne a pekne to vyzeraaa...

10
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
2 kg
4 PL
 vetvičky
podľa chuti
4 PL
16 plátkov
16 kúskov
4 PL




Postup

  1. 1

    Maso si umyjeme, narežeme na 1cm rezy, dno pustime,aby držalo spolu. Maso najprv posolime na dne a namažeme horčicou. Otočime. Namažeme aj zarezy posolime.

    Zatova pečienka - obrázok 1
  2. 2

    po upečeniDo každeho zarezu dame šunku a kusok syra. Maso je v hlbokom pekači na strede. Vedla, z oboch stran dame olupane nakrajane zemiaky na vacsie kusky. Ja ich v miske posolim,povegetim a dam sladku mletu červenu papriku, premiešam. Take nasolene dame vedla masa z oboch stran. Na vrch masa dame kusky masla pokvapkame oli olejom,ale len trocha. Posypeme zmrznutym mixom hub,vetvičku rozmarinu a poklopime pokryvkov od pekača. Pečieme hodinku a pol na 180*C.

    Zatova pečienka - obrázok 2
  3. 3

    mnami ideme papatPotom maso vyberieme preložime, nakrajame do konca a zemiaky dame do druhej misky.my sme si na vrch dali cesnakove maslo. Dobru chut.

    Zatova pečienka - obrázok 3

Diskusia k receptu

miamia
Dobrotka...mam rada jedla, kde sa robi vsetko v "jednom hrnci"... :)
dogagador
@Marijanna : maso najskor upecies a potom do neho das sunku a syr, alebo to pecies uz so sunkou a syrom? lebo v popise mas, ze po upeceni a potom este so zemiakmi piect dalsiu hodinu a pol?? alebo tomu iba nerozumiem?
marijanna
@dagagador , maso narežem, nasolim, natriem horčicou,naplnim a pečiem vsetko spolu 1.5hodiny... myslela som,ako do konca nakrajame masko, lebo nieje narezane na kusy len nadrezane...nie celkom do dna,lebo by sa rozpadlo...dufam,že je to teraz rozumnejšie...dakujem všetkym za komentiky...pekne sviatky
miamia
@marijanna je to výborný recept, spravila som ho minulý týždeň... robila som so zemiakovým pyré, máme ho radi a mäsko som upiekla zvlášť podliate pivom. To prekladanie je perfektné, chutné, aj to vyzerá pekne pri servírovaní...ďakujem... :)
marijanna
@miamia teši ma! Vdaka za mile slova...My mame tiež radi pyre,ale vtedys me ho mali den pred tym k inemu obedu a stane sa,že už ani neviem aku prilohu urobim..:) pa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia