Zasnežené medovníčky (fotorecept)

Autor receptu: alexola

Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ a tak pridávam len jednoduchý a veľmi efektný spôsob zdobenia. Inšpiráciu som našla minulý rok na nejakej zahraničnej internetovej stránke a tu som ho zatiaľ nevidela...

60 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Z obľúbeného medovníkového cesta povykrajujeme rôzne tvary. Napríklad z klasickej hviezdičky- takúto snehovú vločku. (ďalej pracujem s tvarmi snehových vločiek, lebo ich zdobenie je pomerne ľahké a k Vianociam sa mne osobne veľmi hodia:)
  2. Upečené medovníčky zdobíme polevou z vyšľahaného 1 vaječného bielku a 14dkg preosiateho práškového cukru s troškou citrónovej šťavy.
  3. Na medovník pomaľovaný bielkovou polevou nasypeme kryštálový cukor ....
  4. .. po odsypaní cukru medovník dostane ten pravý zasnežený vzhľad :)
  5. detail
  6. pri tejto "technike zdobenia" nemusí byť maľovanie polevou na medovníku presné a čiary rovné, kryštáliky "snehu" všetko zjemnia (ďalšia fotka)-...
  7. ...
  8. a tu je ešte nejaká inšpirácia.. verím, že tento postup viacerým z Vás spríjemní predvianočné pečenie :)
  9. pokiaľ ani vy nemáte formičku vločky a takéto medovníky sa vám páčia, tu je môj postup: z vyhrojenej hviezdičky vykrajujem pomocou formičky mačky (ľavé uško) dodatočne zárezy do hviezdičky. určite si nájdete takúto pomôcku aj vy :))