Foto: alexola
Existuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ a tak pridávam len jednoduchý a veľmi efektný spôsob Zobraziť celý popisExistuje množstvo receptov na medovníky, verím, že každý z Vás už má ten svoj NAJ a tak pridávam len jednoduchý a veľmi efektný spôsob zdobenia. Inšpiráciu som našla minulý rok na nejakej zahraničnej internetovej stránke a tu som ho zatiaľ nevidela...
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z obľúbeného medovníkového cesta povykrajujeme rôzne tvary. Napríklad z klasickej hviezdičky- takúto snehovú vločku. (ďalej pracujem s tvarmi snehových vločiek, lebo ich zdobenie je pomerne ľahké a k Vianociam sa mne osobne veľmi hodia:)
-
2
Upečené medovníčky zdobíme polevou z vyšľahaného 1 vaječného bielku a 14dkg preosiateho práškového cukru s troškou citrónovej šťavy.
-
3
Na medovník pomaľovaný bielkovou polevou nasypeme kryštálový cukor ....
-
4
.. po odsypaní cukru medovník dostane ten pravý zasnežený vzhľad :)
-
5
detail
-
6
pri tejto "technike zdobenia" nemusí byť maľovanie polevou na medovníku presné a čiary rovné, kryštáliky "snehu" všetko zjemnia (ďalšia fotka)-...
-
7
...
-
8
a tu je ešte nejaká inšpirácia.. verím, že tento postup viacerým z Vás spríjemní predvianočné pečenie :)
-
9
pokiaľ ani vy nemáte formičku vločky a takéto medovníky sa vám páčia, tu je môj postup: z vyhrojenej hviezdičky vykrajujem pomocou formičky mačky (ľavé uško) dodatočne zárezy do hviezdičky. určite si nájdete takúto pomôcku aj vy :))
pekný den.... do zvarechovania a nech sa ti darí