Zápražkovie haluške

an3da - fotkaan3da, 21. augusta 2012

Toto jedlo sa robilo na jar ked bol mladý šalát.

Suroviny

 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z múky, soli a vody zatrepeme stredne husté cesto tak aby sme ho mohli cez varecu čo má trochu väčšie dierky lyžicou vytláčať do vriacej vody. Ked sa uvaria precedíme a trochu omastíme aby sa nezlepili kým urobíme zápražku. Na masti opražíme múku a pridáme papriku. Potom tú zápražku zmiešame s haluškami. Podávame s mladým šalátom. Do zápražky dáme podľa chuti aj soľ.

Diskusia k receptu

bobarka
môže to byť celkom dobré, spomínam si ako dieťaťu mi veľmi chutila zápražka na chlebíku..
an3da
Je to dobré a to je hlavne jarné jedlo ked máme mladý šalát zo svojej záhrady. Zápražka sa posolí po chuti.
rea1
ja mam rada zaprazkove siroke domace rezance alebo varene zemiaky. s haluskami ma to este nenapadlo. ale zaprazku bez papriky, svetlohnedu, taku farby bielej kavy. vzdy sa snazim, nenahamtanec, zaprazku (nie, u nas je zasmazka :-) ) ochutnat, coho pravidelnym sprievodnym javom je spaleny jazycisko. viem, ze si ho spalim ale aj tak to nabuduce spravim zas. :-))) mam rada taketo recepty.
an3da
Dakujem, @rea , ja si tiež často popálim prsty, ruky a aj jazyk...
sovka62
Už len pre to nárečie som musela recept otvoriť, tak vravievali naša starká, je to pre mňa pohladenie na duši. Zásmažku som ako dieťa vždy vyjedala, vyjednávala som s mamou, aby jej spravila viac než potrebuje a dala mi z nej na tanier. Takúto kombináciu nepoznám, ale vyskúšam, iste mi bude chutiť.
an3da
Tak robievala moja svokra a tiež veľmi milovala jesť. Odkiaľ boli starká? Možno naši predkovia pochádzajú z tých končín a preto máme podobné nárečie.
sonulienka
Tak tento názov hlavne nárečie v názve zaujalo aj mňa to tiež tu u nás v okolí tak hovorievali starší ľudia. A tiež vyskúšam.
evanaaa
Pre mňa je táto kombinácia niečo úplne nové, aj keď v skutočnosti ide iste o starý recept, neviem si predstaviť chuť, zásmažku som nikdy nechutnala, nemala som dôvod, takže neviem....ale vidím, že to tu poznáte, kým ja to čítam prvý raz.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia