Zapekaný zabíjačkový koláč

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 170,180 °C

Postup

  1. Z múky, vajec, masla, vody a zo soli vypracujeme cesto, ktoré dáme do fólie a do chladničky na 20 minút, aby sa s ním lepšie pracovalo.
  2. Z cesta vyváľame plát, ktorým vyložíme koláčovú alebo tortovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a zaťažíme druhou nádobou alebo na alobal vysypeme vrecko fazule. Pečieme 20 minút pri 170 °C.
  3. Mleté mäso urestujeme na cibuľke spolu s klobáskou, pridáme pretlak a ostatné pochutiny. Zmes rozotrieme na upečené cesto.
  4. Zemiaky uvaríme, popučíme, pridáme k nim smotanu a soľ a vymiešame hustú kašu. Preložíme do cukrárenského vrecka a nastriekame na koláč. Takto pripravený koláč zapečieme pri 180 °C ešte 15 minút, kým zemiaky nebudú zlatisté.