Zapekaný zabíjačkový koláč
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
35 minút na 170,180 °C |
Postup- Z múky, vajec, masla, vody a zo soli vypracujeme
cesto, ktoré dáme do fólie a do chladničky
na 20 minút, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- Z cesta vyváľame plát, ktorým vyložíme
koláčovú alebo tortovú formu. Popicháme
vidličkou, prikryjeme alobalom a zaťažíme
druhou nádobou alebo na alobal vysypeme
vrecko fazule. Pečieme 20 minút pri 170 °C.
- Mleté mäso urestujeme na cibuľke spolu s klobáskou,
pridáme pretlak a ostatné pochutiny. Zmes
rozotrieme na upečené cesto.
- Zemiaky uvaríme, popučíme, pridáme k nim
smotanu a soľ a vymiešame hustú kašu. Preložíme
do cukrárenského vrecka a nastriekame
na koláč. Takto pripravený koláč zapečieme
pri 180 °C ešte 15 minút, kým zemiaky nebudú
zlatisté.
|