Kapustový koláč
Kapustový koláč

Zapekaný kapustník

katkaoma - bez fotkykatkaoma, 28. júla 2021
Zapekaný kapustník
Foto: katkaoma

Toto je môj prvý uverejnený recept, a nerobila som foto priebežne, až keď sme ho ochutnali a zistili, že nám veľmi chutí ?.

4
porcie
70 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks malá
3 ks
1  hrnček
3  PL
1/2  ČL
1-2  hrnčeky
 nastrúhaný
podľa chuti
podľa chuti
Na vytretie misy:




Postup

  1. 1

    Postrúhať kapustu na jemno.

  2. 2

    K postrúhanej kapuste pridať zvyšné ingrediencie okrem slaniny, premiešať, cesto by nemali byť veľmi husté.

  3. 3

    Zapekaciu misu potrieť olejom, vyložiť slaninkou a navrstviť kapustovú masu (vrstva hrubá asi 1,5 cm).

  4. 4

    Piecť pri teplote asi 190 stupňov - cca 3/4 hodiny do chrumkava.

    Zapekaný kapustník  - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Samé dostupné suroviny a podľa ich skladby to naozaj môže byť chutné. Zakladám a najbližšie vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia