Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Autor receptu: redakcia
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a čerstvých plodov zeme. Žiadnu hostinu si neviem bez nich ani predstaviť.
4 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán prekrojíme pozdĺžne na polovicu, vydlabeme stred, ktorý potom prekrojíme. Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kocky a spolu s baklažánom a nakrájanou paprikou restujeme na masle a šalotke, dochutíme soľou a korením.
- Z baklažánu vznikla „lodička“, do ktorej vložíme pripravenú zmes. Navrch naplneného baklažánu nadrobíme kravský hrudkový syr a dáme zapiecť do rozohriatej rúry pri 180°C.
- Medzitým nakrájame rajčiny na kocky, urestujeme ich na zvyšnej šalotke a masle, pridáme cesnak a dochutíme soľou a korením.