Zapekance fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 17. septembra 2016
Zapekance (fotorecept)
Foto: monty469

Toto patrí medzi naše obľúbené víkendové raňajky. Je to výborný spôsob na spotrebovanie starších rožkov či chlebíka ☺

15 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g ľubovoľná
150 g
1 ks
150 g
1 PL
2 ks
2 strúčiky
1 PL čerstvá nasekaná
1 PL čerstvá nasekaná
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti domáci
1 PL
podľa chuti
Ďalšie:
6 ks trojdňové




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme "praženičku". Na troške masti orestujeme cibuľku so slaninkou, potom pridáme vajíčka, chvíľu miešame, odstavíme a necháme trochu vychladiť.

    Zapekance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým nakrájame šunku na tenké pásiky, na hrubo nastrúhame syr, pridáme jogurt, horčicu, vňate, pretlačený cesnak, zmäknuté maslo, vajíčkovú zmes, ja som pridala aj sušené chilli, premiešame a dochutíme soľou a korením.

    Zapekance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky prerežeme na polovicu, potrieme kečupom, navrstvíme časť zmesi a ešte pofŕkame kečupom. Pečieme na 200-220 °C asi 15 minút.

    Zapekance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s teplým čajom, je to chutné a veľmi sýte :-)

    Zapekance (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásné pozdravení milá @Monty469 už vím kam na raňajky! Hospodárný recept, připravený s láskou, k tomu rodinná pohoda, tak to má být!! U nás už poprchá. Krásný víkend přeji všem!! Letí i pohlazení pro Montíčka!
1x siisa
chica114
Ahoj Montík :-) tvoje Zapekance musia chutit určite báječne ked k vám z mamkou prídeme tak ich u teba urobíme :-) Samozrejme máš u mna 5* :-D
afataga
urcite dobre, ale ja by som odpadla od hladu, kym by som toto vytvorila, pre mna skor vecera
1x ada13
terinka55
Pre mňa na raňajky veľmi sýte, ale je to dobrota, na večeru akurát, mňam.
sracz
Tak takéto raňajky sú pre mňa tá "pravá parketa", milá @monty469 a potom už obed iba na "1/2_čný plyn" a večera spravidla "nyšta Pišta"! Praktizujem to už 5. desaťročie a tento "návyk sa mi stal železnou košeľou". Tvoj rcp hodnotím len a len vysoko pozitívne a srdečne pozdravujem "u okruhlym taľaru"! Ak by si náhodou išla na výstavu drobnochovateľov do Vašeho Parku drobnochovateľov, pozdrav prosím, všetkých od plk. emeritného kvestora VLA.
siisa
Milá @Monty , pre mňa na raňajky určite trefné jedlo, kedže ja si sadám k obedu až medzi 14,00-15,00 . Určite by ma to super zasýtilo, čo potrebujem. Samé mňamkové veci si použila...skvelé !!!
izabella929
@monty469 , robievan niečo podobné, plním žemlu šunkou dám papriku ,paradajky šupnem na to celé vajce a zapečiem..veľmi chutné a aj pekne farebné.-)páčia sa mi i tvoje rohlíky..)
monty469
@Haji (17.9.2016 10:19)

Mila moja dakujem ti velmi pekne. U nas sa uz tiez pocasie meni trosku poprsalo. Monty je pohladkany aj za teba;-) Krasnu a pohodovu nedelu ti prajem
1x haji
monty469
@Chica114 (17.9.2016 11:25)

Ahoj Chica:-) Si zlata ako vzdy. Spolu s mamkou si ich kludne mozte urobit aj doma . A ked nie tak ked prides k nam tak ich urobime, dobre?
monty469
@Afataga ,@Terinka dakujem vam velmi pekne:-) Cez vikend si doprajeme aj take ranajky, na veceru by to bolo pre mna dost syte a linia by sla do haja:-D A cez tyzden na take nieco nie je cas
monty469
@Siisa ,@Izabella dakujem vam velmi pekne, ste zlate;-) Deti od mala oblubuju zapekance a aj v zjednodusenej verzii. Rozky natriem maslom,dam platok sunky tvrdy syr kecup a sup s nimi do rury:-)
sracz
Prepáč @monty469 - chybička sa mi "vtrepala"!!! Nie ... Parku drobnochovateľov, ale Parku mladých prírodovedcov ...! Čo je v "kaňaru" pred Paričovom! Ta naj prebača!
monty469
@Sracz (18.9.2016 00:42)

Jáj ta už znam :-D Bo som bula z teho voľajako zmätená :-)) Prajem ti peknú nedeľu a aj celý týždeň
jack
Mňam,mňam,mňam.Tento recept mám napísaný,ale nedostala som sa k tomu.Toto by pre mňa bol skôr obed.Vieš aké raňajky ja mám najradšej.Lekvárik,medík.Nič viac nepotrebujem.Ale niekedy má človek chuť na takú dobrotku.
monty469
ďakujem vám za milé komentáre:-)
@Jack viem, že pre teba by to bolo na raňajky príliš :-))